U PETAK

DOKUMENTARNI FILM "MESO" Elvisa Lenića u Kinu Valli


Kratkometražni dokumentarni film "Meso" pulskog autora Elvisa Lenića bit će prikazan u Kinu Valli u petak, 2. studenog, u 19 sati uz slobodan ulaz.

Film donosi tradicijski istarski seoski ritual pripremanja svinjokolje, "rudimentaran ruralan običaj koji je oprečan današnjem pomodnom uljepšavanju iskonskog porijekla mesnih proizvoda. Suvremeni trendovi donose multimedijalne prikaze pripremanja hrane uz reklamnu pozadinu i svode se na zabavni sadržaj, dok je u filmu 'Meso' u fokusu ono što je oduvijek prethodilo samoj konzumaciji; običaj koji je u ponekim mjestima zadržan do današnjeg dana i ne ustupa mjesto industrijalizaciji nutricionističkih trendova." Film je na Liburnia Film Festivalu nagrađen za najbolji film, najbolji regionalni film i dizajn zvuka.

Elvisu Leniću je "Meso", za kojeg potpisuje režiju i scenarij, šesti autorski film. Kameru i montažu potpisuje Matija Debeljuh. Za zvuk je bio zadužen Martin Semenčić koji je nagrađen četiri puta Zlatnom arenom za ton i zvuk na Pulskom filmskom festivalu. Film je nastao u produkciji Kinematografa, a producentica je Dijana Mlađenović.

Nakon projekcije slijedi razgovor sa redateljem. (B. Ć. J.)

 

 

- GO03619865.jpg

Iz filma "Meso"

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter