ETNOFilm FESTIVAL

Bogat program u Rovinju: Autohtoni jezici okvir i poveznica glavnine festivalskih događanja

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Ovogodišnji ETNOFILm Festival, koji će se održati od 22.do 27. travnja u Rovinju, obilježit će traganje za eksperimentalnim metodama i formama bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja i nematerijalne kulturne baštine medijem filma i crteža. S obzirom da je 2019. godina proglašena godinom autohtonih jezika, organizatori Festivala najavljuju kako će upravo ta tema biti okvir i poveznica glavnine festivalskih događanja, odnosno festivalskog programa.

Film i etnografski crtež

U okviru festivala održat će se i dvije radionice. Prva, u suradnji s regionalnom Ljetnom filmskom školom Centra za vizualnu antropologiju iz Beograda i kolektivom Vizantrop, na kojoj će polaznici, kombinirajući svoja specifična znanja, snimati kratke filmove okviru zadane teme. Na programu je i radionica etnografskog crteža, na kojoj će, uz teoretski dio, polaznici razviti storyboard temeljem etnografskog terenskog istraživanja. Večernji sati namijenjeni su za tematska predavanja i izložbe koje realizira Etnografski muzej Istre i FARO11 Udruga za razvoj kreativnih industrija.

Besplatne filmske projekcije

Finale festivala rezervirano je za filmski program koji će svojim tematskim okvirom također biti posvećen autohtonim jezicima, dok festival DJ selekcijom zatvara Bocca Sofistifunk. Dodajmo, i da se sve projekcije održavaju se u Multimedijalnom centru Rovinj i da su besplatne. Najbolji film dobit će 500 eura kao poticaj za buduća istraživanja i promicanje autohtonih jezika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum