MONTE LIBRIĆ

Mitovi, glazba, performansi

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Nekoliko zanimljivih kazališnih i glazbenih događaja održano je na ovogodišnjem Monte Libriću.

Valentino Pagliei iz tršćanskog kazališta La Contrada uz jednostavnu scenografiju, a opet punu raznih elemenata, instrumenata, poveo je nazočnu djecu putovanjem svjetovima grčke mitologije, sve to kroz priču o velikim junacima, divovima, pričama iz antičke povijesti koja se isprepliće na neki način i s današnjim svijetom, a uz predstavljanje općeljudskih vrijednosti.

Inspirirano je to muzama, a bogovi, polubožanstva, izazovi, ljubomore, ljubavi, strasti i ambicije se prožimaju, uz osebujnu naraciju, primjereno ipak djeci školskog uzrasta, dok su predškolci gledali sa zanimanjem instrumente nastojeći dokučiti o kojem je instrumentu riječ i kakvu priču donosi.

(Snimila Ivana Vareško)(Snimila Ivana Vareško)

Također u sastavu Librića večer ranije priređen je zanimljiv glazbeni program uz Čarobnu frulu. Oni su česti gosti Librića, a uz energičnu voditeljicu Tatianu Giorgi pokazali su svoj napredak, veliku muzikalnost i razigranost.

Ovom divnom nizu dodajmo i glazbeno-scensku magiju koju su na programu Librić Teatrina potpisali su Vuk i Ptica, a iza ovog umjetničkog imena kriju se glazbenik Domagoj Vuković i likovna umjetnica Ana Salopek iz Ogulina. Oni su izveli audiovizualni performans "Mokoš" i ispreplićući glazbu i crtež odveli publiku na duboko emotivno putovanje u svijet hrvatske mitološke baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter