izložba na libriću

Mitološka bića Istre viđena očima djece

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


U vrlo kreativnoj atmosferi pred zadovoljnom publikom u Circolu predstavljena je izložba radova učenika Osnovne škole Tone Peruška koja je povezana s ovogodišnjom temom Monte Librića "Mitološka bića Istre". Učenički radovi nastali su u sklopu zavičajne nastave na likovnoj i tehničkoj grupi pod mentorstvom Mirjane Konta, učiteljice likovne kulture i Natalie Carraro, učiteljice tehničke kulture.

(Snimila Vanesa Begić)(Snimila Vanesa Begić)

Autori radova su učenici i učenice: Anja Divković (5.a), Ana Buh, Viktoria Franković, Petra Jakopić, Emanuela Marinović, Diana Memčaj, Elena Sliško, Ivan Smuk (6.b), Gea Gracia Pliško i Hata Halilović (7.b), Nikolina Divković, Klara Mijočević, David Vretenar, Robin Recek, Vlade Maksimović (8.a), Melisa Jahić, Gaia Buh, Dora Zanki, Lukas Šajina, Tea Marković i Lucija Samaržija (8.b). Njihova istarska mitološka bića, nastala u tehnici akrilika na platnu na Librić-izložbi bila su izložena na štafelajima.

(Snimila Vanesa Begić)(Snimila Vanesa Begić)

Posebno mi je drago da smo ove godine na Libriću imali i Galerijicu, lijepo je ugostiti djecu koja su izrađivala te radove, kazala je Iris Mošnja s Monte Librića, a učiteljice Carraro i Konta kazale su da su učenici s velikim zadovoljstvom ostajali i satima nakon nastave, netko bi dao predložak, pa bi svi zajedno dovršavali radove, te da su svi zajedno sudjelovali. Radovi prikazuju kaštele, vile s Učke, Velog Jožu, vješticu Mare, a u projektu su surađivale sada umirovljena knjižničarka Sanja Triska Škrinjar i sadašnja knjižničarka Mirjana Vukšinić.

I učenici su govorili o nastanku tih radova, a ravnatelj škole Kristijan Cinkopan kazao je da je Tone Peruško - a škola nosi njegovo ime - bio idejni začetnik zavičajnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter