Priznanje struke

Veliko priznanje za pulsku dramsku pedagoginju: Marijana Peršić dobitnica je nagrade "Zvjezdana Ladika"

| Autor: Vanesa Begić
Marijana Peršić

Marijana Peršić


Marijana Peršić, dramska pedagoginja Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula dobitnica je nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad "Zvjezdana Ladika". Nagrada je dodijeljena na 26. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Hvaru, a dobila ju je za forum-predstavu "Pravi izbor?".

Stručni žiri u sastavu: redatelj Goran Golovko, dramaturginja Dina Vukelić i glumica Lukrecija Tudor, nakon devet odgledanih predstava dodijelili su tri nagrade. Već spomenutu Marijanu Peršić, zatim nagradu za najbolju predstavu u cjelini Dramskom studiju Dada KD Pinklec za predstavu "Posljednja pahulja". Posebno priznanje za skupnu igru ansamblu Dramskog studija "Ivana Jelić" HNK-a u Šibeniku za predstavu "Slušajte nas".

Hrvatski centar ASSITEJ osnovan je 1996. godine kao ravnopravni član ka­zališne organizacije ASSITEJ koja okuplja nacionalne centre iz cijeloga svijeta. Forum-predstava "Pravi izbor?" Dramskog i plesnog studija INK otvorila je 15. travnja u Hvarskom kazalištu 26. Susrete profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ. Domaćin i suorganizator Susreta, pored Hrvatskog centra ASSITEJ, ove je godine Dramski studio mladih Hvar.

- Podsjetimo, interaktivna predstava "Pravi izbor?" govori o nasilju u adolescentnim vezama. Kroz priču upoznajemo likove koji se međusobno isprepliću u složenim međuljudskim odnosima. Dvoje ljudi upoznaju se i zaljubljuju, a njihov ispočetka skladan život pretvara se u neravnopravan odnos dvoje mladih bića. Izvođači su polaznici Dramskog i plesnog studija INK-a Noel Smailbašić, Maria Burić, Lara Abramović, Matea Kontošić, Tin Buić, Tea Stupar, Marina Bašić i Iris Peršić. Tehniku forum-kazališta u radu s polaznicima ovoga studija pedagoginja Marijana Peršić koristi već dugi niz godina, a njen je dramski i pedagoški rad te doprinos razvoju scenskog izražavanja kod djece i mladih sada obilježen i drugom u nizu nagradom za dramske pedagoge koja ponosno nosi ime Zvjezdane Ladika. Godine 2010. dobiva nagradu za najbolji umjetničko-pedagoški rad za rad s polaznicima Dramskog studija na predstavi "Iznad duge".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum