noć muzeja

Pulske kulturne ustanove posjetilo više od sedam tisuća ljudi

| Autor: Hina
(Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Noć muzeja zabilježila je u svom ovogodišnjem izdanju oko 150 tisuća posjetitelja na ukupno više od 260 lokacija u 110 gradova, s rekordnim sudjelovanjem muzeja i drugih baštinskih institucija, arhiva, knjižnica, centara za kulturu, udruga i obrazovnih ustanova.

Noć muzeja, 19. po redu, održala se prošli petak na temu Muzeji i nova publika, posvećenu izazovima u traženju inovativnih i kreativnih sadržaja za mlade generacije, buduće redovite posjetitelje muzeja i njihovih programa.

Po broju posjetitelja prednjače veći gradovi, Zagreb s 41 tisuću posjetitelja, Split s 21.500, Rijeka s gotovo 9000, Pula sa 7300, Dubrovnik s 6200 te Osijek s tri tisuće posjetitelja, priopćio je organizator, Hrvatskoj muzejsko društvo.

Iz Društva kažu kako su vrlo ugodno iznenadili Zadar s više od 11.000 posjetitelja, te Karlovac i Slavonski Brod, svaki s više od 6300 posjetitelja. 

Odlične rezultate bilježi i Vukovar s 3500 posjetitelja, Varaždin s više od pet tisuća, Karlovac s više od 3700, Đakovo s više od 2100 i Virovitica s gotovo 1800 posjetitelja.

Objavljeni podaci rezultat su 60 posto dosad pristiglih izvješća sudionika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater