fotografski festival

U svibnju 17. Rovinj Photodays

| Autor: Hina
(Snimio: Dusko Marusic/Pixsell)

(Snimio: Dusko Marusic/Pixsell)


Otvoren je natječaj za ovogodišnji, 17. Rovinj Photodays, fotografski festival namijenjen cjelokupnoj međunarodnoj fotografskoj sceni, koji će se održati u tom gradu u svibnju.

Fotografi su pozvani da do 29. veljače pošalju svoje radove u jednoj ili više službenih kategorija. Grand Prix obuhvaća dvije tisuće eura, samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2025. godine, smještaj i posebnu poziciju u fundusu muzeja gdje rad ostaje u digitalnoj ili otisnutoj formi.

Svi radovi finalista s izjavama autora bit će predstavljeni na službenoj internetskoj stranici te odabrani radovi finalista na zajedničkoj izložbi za vrijeme trajanja festivala u Rovinju.

Svi nominirani radovi sa završne izložbe finalista u digitalnoj formi ostaju u stalnom fundusu muzeja, dok svim finalistima pripada službeni katalog završne izložbe u digitalnoj formi.

U ovogodišnjem ocjenjivačkom sudu su Sabina Salamon, viša kustosica Zbirke fotografije MMSU Rijeka, Dubravka Lazić, prodekanica Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Dino Rekanović, direktor analognog fotofestivala Rotlicht i voditelj galerije Photon u Beču, Steffania Rössl, fotografkinja i direktorica SIFEST-a, fotograf Hrvoje Slovenc, fotograf i direktor Massimo Sordi te Ján Viazanička, fotograf, učitelj, kustos te glavni urednik fotografskog časopisa dokumentmagazin.sk.

Proglašenje finalista i pobjednika u svim kategorijama biti će u ožujku, a Grand Prix bit će proglašen u svibnju na velikoj finalnoj večeri u Rovinju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter