posvećena liku, izgledu i djelu

Izložba kostima Leta 3 "Bombardiranje Dore i Euroščonga"

| Autor: Hina
(Foto: Instagram Screenshot)

(Foto: Instagram Screenshot)


Ususret skorašnjem nastupu grupe Let 3 na zagrebačkom dočeku Nove godine, u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC)  28. prosinca se otvara izložba "Bombardiranje Dore i Euroščonga".

Posvećena "liku, izgledu i djelu" riječkog benda koji je predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, izložba je postavljena u organizaciji KUC Travno i u suradnji s KIC-om.

Izložit će se kostimi koje su nosili članovi benda Zoran Prodanović Prlja, Damir Martinović Mrle, Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, te fotografije procesa nastanka kostima u Rijeci i Sarajevu. Posjetitelji će se moći podsjetiti i na nastupe Leta 3 u Opatiji, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Londonu, Liverpoolu, Zagrebu i Rijeci.

Autori kostima su Lana Letović Perčin i Manuela Paladin Šabanović, Juraj Zigman, a autorica izložbe, otvorene do 2.  siječnja, Lejla Hodžić.

Let 3 su od samog pojavljivanja na rock sceni 1987. godine svoje energične nastupe pratili originalnim vizualnim izričajem, zanimljivim odjevnim kombinacijama, maštovitim kostimima, uvijek nekom novom 'pričom' i porukom. 

Dosad su izdali osam nagrađivanih studijskih albuma i dva live albuma kojima su, kao i nizom koncerata, tijekom proteklih 36 godina stekli brojne obožavatelje.

Njihov se broj znatno povećao nakon zapaženog nastupa na ovogodišnjem Eurosongu, na kojemu su izveli pjesmu "Mama ŠČ!" koja je percepcijom kod svih dobnih skupina, od djece do umirovljenika, postala svojevrsni fenomen.

Let 3 će Zagrepčane uvesti u 2024. godinu na Trgu bana Jelačića uz Zagrebačku filharmoniju, Akademski zbor Concordia Discors pod vodstvom Olje Dešića, brass skupinu ‘’Sestre’ s Igorom Pavlicom i plesnu skupinu Hekipa na čelu s Jovankom B. Titutkom te goste iznenađenja.

Prema najavama taj bi njihov nastup trebao biti više nego spektakularan - na pozornici će u jednom trenutku biti blizu 200 sudionika programa.

Zagrijavanje će odraditi DJ Arsen Pavešić, a uvod u sam koncertni nastup Damir Martinović Mrle koji će pod svojim alter ego pseudonimom DJ Demian pripremiti teren za nastup svoje grupe. DJ Pips će glazbu puštati i poslije Let 3 nastupa, dok je voditeljica večeri Ida Prester.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of