ZAGREB

Policija uhićuje osumnjičene za nabavu hrvatskih dokumenata mafijašima iz Srbije i Crne Gore

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je u srijedu u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena tijekom jutra. U kriminalističčkom istraživanju slijede pretrege domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

O uhićenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i Uskok s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.

Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter