ZAGREB

Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je prijetio ravnatelju SOA-e

| Autor: Hina
(Pixabay)

(Pixabay)


Općinski kazneni sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv 38-godišnjaka koji se tereti da je telefonskim pozivima iz Švedske prijetio smrću ravnatelju Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Danielu Markiću te jednom policajcu.

Prema optužnici, 38-godišnjak je 30. prosinca 2020. nazvao sjedište SOA-e i ostavio Markiću poruku u kojoj navodi kako će ga kazniti Bog te da je ''ruka čovjeka jača od ruke Boga'', a pritom je spominjao i ravnateljevu kćer.

Nešto manje od godinu dana kasnije, okrivljenik je ponovno telefonski zaprijetio Markiću nazvavši Klub zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru, poručivši službenici da će Markića upucati. O prijetnji je odmah obaviještena saborska služba sigurnosti koja je o svemu obavijestila policiju.

Uz to, 38-godišnjak se tereti da je od studenoga 2021. do lipnja 2022. telefonski uznemiravao jednog policajca, kao i njegovu rodbinu navodeći da će policajac biti ubijen. Prema navodima uznemiravanog policajca, prijeteći pozivi zaredali su se nakon što ga je 38-godišnjak optužio da u sklopu njegovog radi na njegovu štetu.

Prema pisanju N1, 38-godišnjak je negirao optužbe ističući kako iza svega stoji SOA i Markić. Ravnatelj SOA-e je u svojem iskazu potvrdio da mu je poznato ime osobe koja je upućivala prijetnje te da je s prijetećim porukama zasipao brojne državne institucije, među kojima i Ured premijera te Ured Predsjednika RH.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater