crikvenica

Privedeni zbog izazivanja tri požara

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Crikvenička policija podnijela je kaznenu prijavu protiv dvojice osumnjičenih za izazivanje tri požara raslinja i šume u Crikvenici,  dva tijekom 2022. i jednog prije nekoliko dana, kojima je počinjena šteta od najmanje 250 tisuća eura te su predani pritvorskom nadzorniku.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenih dvaput u kolovozu 2022.  te 11. travnja ove godine izazvali požare u Crikvenici.

Požare su izazvali tijekom noći na mjestima obraslim niskim raslinjem, borovom šumom, travom te raznim bjelogoričnim i crnogoričnim raslinjem, koristeći za to pogodne vremenske prilike,  jak vjetar i suho vrijeme. U jednom od požara nastala su oštećenja, tj. nagorijevanja i začađenja  predmeta u dvorištu kuće.

Moguće širenje požara na stambene i poslovne objekte u blizini spriječili su vatrogasci crikveničke Javne vatrogasne postrojbe i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji su ih ugasili istog dana kada su planuli, a u jednom od požara iz 2022.  za gašenje je korišten i kanader.

U požarima nije bilo ozlijeđenih građana, a liječnička pomoć pružena je trojici vatrogasaca.

Točan iznos štete biti utvrđen naknadno, naveli su iz policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum