ravnateljstvo policije

Protekli vikend bez poginulih u prometu

| Autor: Hina
(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Proteklog vikenda na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama nije bilo poginulih, a policija je zabilježila 4368 prekršaja, od čega više od trećine otpada na prebrzu vožnju, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Od najtežih prekršaja policija je, osim 1804 slučaja prebrze vožnje, zabilježila 509 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 351 vožnju pod utjecajem alkohola te 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 52, utvrđen je na području splitsko-dalmatinske policijske uprave u kojoj je zabilježen i najveći broj prekršaja prekomjerne brzine, njih 234.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zagrebačkom području (65 prekršaja), gdje je utvrđen i najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (42 prekršaja).

Ravnateljstvo policije ističe da je najveća prekoračena brzina od 200 kilometara na sat zabilježena na istarskom i splitsko-dalmatinskom području, dok je najveća koncentracija alkohola od 3,6 promila izmjerena na koprivničko-križevačkom području.

Policija je tijekom vikenda zaustavila i 16 ponavljača najtežih prekršaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of