bogat program

U Poreču počela 17. BOOKtiga, međunarodni festival pročitanih knjiga

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Sedamnaesto izdanje popularnog međunarodnog sajma pročitanih knjiga Booktiga u organizaciji Gradske knjižnice Poreč danas je počelo na Trgu Matije Gupca u porečkoj starogradskoj jezgri, gdje će se odvijati do utorka 23. travnja, kada će se zaključiti na Noć knjige.

Danas je u jutarnjim satima otvoren BOOKtižin, sajam pročitanih knjiga, na kojem svi ljubitelji pisane riječi mogu kupiti knjige po simboličnoj cijeni, a bit će otvoren svakodnevno do 19 sati.

Prvi gosti na sajmu jutros su bila djeca iz porečkih dječjih vrtića koja su se družila uz pričaonicu Tate Slikovnice. Dobrodošlicu su im zaželjeli i sajam otvorili ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović i gradonačelnik Loris Peršurić.

Program se nastavlja i popodne, a večeras u 19 sati održat će se dodjela Nagrade BOOKtiga ovogodišnjoj laureatkinji Olji Savičević Ivančević za njezin roman "Ljeta s Marijom", koji je bio najčitaniji roman u istarskim knjižnicama u protekloj godini. 

Program Booktige nastavlja se i sljedećih dana, a bit će tu i procjena knjiga, aukcija, književnih gostovanja, radionica kreativnog pisanja, pub kviz, škola iluminacije i puno zanimljivih druženja.

Cijeli program dostupan je na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini