Kako preživjeti punicu

Nova predstava Teatra Naranča: Edukativna horor-komedija životne teme

| Autor: Vanesa Begić
(Foto Teatar Naranča)

(Foto Teatar Naranča)


Premijera nove predstave Teatra Naranča "Kako preživjeti punicu" bit će izvedena u srijedu, 12. lipnja u 20 sati u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra. U Krnici na igralištu ista će se ova predstava odigrati u petak, 14. lipnja u 20.30 sati.

Tim smo povodom razgovarali s redateljem predstave i glumcem Majklom Mikolićem.

Redatelj Majkl Mikolić (Osobna arhiva)Redatelj Majkl Mikolić (Osobna arhiva)

Punice i zetovi

Nakon velikog uspjeha predstave "Moje istrijansko korona vjenčanje" Scena 15+ Teatra Naranča vrlo je aktivna. Sada pripremate predstavu posvećenu ni više ni manje nego punici. Kako je koncipirana?

- Kao i uvijek na Sceni 15+ bavimo se životnim temama u kojima se publika lako može prepoznati. Ovoga puta odluka je pala na jednu temu usko vezanu uz obitelj, a to je onda logično postavilo u glavnu ulogu – punicu. Ona, naravno, uz sebe vuče cijeli niz drugih članova obitelji, ali svakako je ključan trokut muž – žena – punica. Tako u ovoj našoj edukativnoj horor-komediji probat ćemo dati nekoliko savjeta kako se nositi sa šest najčešćih tipova punica.

Postoje brojni mitovi o punici, kako ste tome pristupili?

- Uz puno humora spram punica, ali i spram zetova, s jedinim ciljem da se svi dobro nasmijemo, ali i da se gledajući predstavu možda zapitamo nad nekim svojim postupcima u sličnim situacijama. Naravno bez namjere da se ikoga povrijedi ili uvrijedi – zato i stoji u podnaslovu horor-komedija.

Predstavite autorski tim predstave.

- Autorski tim predstave je ista ekipa naših uspješnica. Goran Mihovilović i ovog je puta detaljno opisao i napisao situacije vezane za šest najčešćih tipova punica. Valentina Ferlin-Živić vizualno je kreirala na sceni više od 20 likova, te je uz mene i Veljka Skola osmislila i izradila scenografiju. Za oblikovanje svjetla bili smo zaduženi Veljko Skol i ja. Čast režirati predstavu pripala je meni.

Vidljivo je da postoji sjajna sinergija među svim sudionicima predstava za scenu 15+.

- Meni je uvijek izazov biti u dvostrukoj ulozi redatelja i glumca, a ovoga puta sam kao glumac blažen među damama. Igrati s Vlatkom Rubil, Tily (Mathilde) Vukosavljević i Matildom Nikić izuzetno je zabavno. Međutim kako svi igramo po 5-6 uloga u predstavi nekad imam dojam da ih ima puno više. Mislim da smo kao ekipa i ovoga puta napravili dobar posao te da će svatko tko pogleda predstavu izaći iz kazališta bolje volje nego kad je ušao u dvoranu.

Predstave 15+

Je li je zahtjevnije kreirati predstave za 15+ ili za djecu?

- Moram priznati da rijetko gledam na predstave kao podjelu dječje i večernje scene. Po meni jedina je razlika u temama i pričama koje se pričaju, ali u oba slučaja princip je isti – znati "ispričati priču", učiniti je jasnom i tako napraviti kvalitetnu i dobru predstavu.

Planovi za budućnost?

- U bliskoj budućnosti očekuju nas još tri premijere dječjih predstava do kraja kalendarske godine te uskoro još jedna premijera Scene 15+. A do tada volio bih pozvati ljude da u što većem broju dođu i provedu ugodnih sat i dvadeset minuta u našem društvu, opuste se i s nama podjele užitak naše predstave "Kako preživjeti punicu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter