u gradskoj knjižnici u labinu

FOTO / Otvorena izložba radova od recikliranog materijala korisnika i djelatnica Centra za inkluziju i podršku u zajednici

| Autor: Branko BIOČIĆ


U holu Gradske knižnice otvorena je izložba radova od recikliranog materijala korisnika i djelatnica Centra za inkluziju i podršku u zajednici Labin. Koristeći razni otpadni i reciklirani materijal korisnici centra uz pomoć djelatnika stvorili su pedesetak različitih predmeta koji se mogu dalje upotrebljavati a neki su i mala umjetnička djela.

Ozren Catela, predsjednik Saveza osoba s intelektualnim teškoćama istaknuo je na otvaranju kako mu je drago vidjeti sve na ovakvom druženju koje bi trebalo biti i češće te kako su ovdje od recikliranog materijala stvoreni predmeti koji imaju novu vrijednost jer se mogu i dalje koristiti.

Zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada zahvalila je svim volonterima i djelatnicima Centra na trudu i angažmanu te istaknula kako se ponosi što labinski Centar ruši mnoge barijere i prepreke a istovremeno gradi mostove humanosti.

Blaženka Gerović, voditeljica Centra i Emiljana Vozila Mohorović djelatnica u poludnevnom boravku Centra istaknule su kako su korisnici i djelatnici posljednjih mjeseci izradili pedesetak predmeta od otpadnog i recikliranog materijala

- Htjeli smo pokazati što se sve može iskoristiti i na kakve sve načine a bazična tema je bila recikliranje. Ima raznim materijala, od limenki, staklenki, plutenih čepova, plastičnih boca, tanjura i zaista svašta smo gledali iskoristiti kako bi napravili zanimljive i korisne predmete.

Neke radove smo napravili smo i ranije ali smo ih iskoristili jer su se uklopili u ovu priču. Cilj je bio pokazati što sve naši korisnici mogu radili ali i pokazati ljudima da ne trebaju pod svaku cijenu proizvoditi smeće jer se mnogo toga može iskoristiti ponovno, rekla je Vozila Mohorović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater