radovi različitih formata

Art studio iz Pule izlaže "Osjećaje" u Beogradu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Igor Fabris (Arhiva Glasa Istre)

Igor Fabris (Arhiva Glasa Istre)


Udruga Art studio iz Pule vrlo rado odazvala se pozivu beogradske Galerije 73 za gostovanjem s izložbom pod nazivom "Osjećaji". Zapaženi su to radovi u tehnici keramike, nastali u sklopu dugogodišnje manifestacije Udruge Art studija "Dani stvaralaštva", kojima se pulska Udruga predstavlja u Beogradu.

Izložba "Osjećaji" donosi 49 radova različitih formata nastalih iz ruku isto toliko autora koji promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj.

- Sve ostalo proizašlo je iz potpune umjetničke slobode i umješnosti pojedinog autora. Čitav proces iziskivao je dosta vremena, truda i promišljanja, objašnjava predsjednik Art studija, Igor Fabris, koji smatra i da se ovakvim suradnjama djeluje u pravcu jačanja suvremenog umjetničkog stvaralaštva, razvija međuregionalna i međunarodna suradnja te promoviraju Pula i Istra kao destinacija i značajno kulturno središte s bogatom kulturnom baštinom.

- U tome značajnu ulogu ima i Srpski kulturni centar u Istri, sa sjedištem u Puli, s kojim Udruga intenzivno surađuje posljednjih pet godina. Izuzetno sam zadovoljan što je beogradska Galerija 73 iskazala interes za radovima u keramici Art studija i što imamo prilike predstaviti naš rad publici izvan Pule, Istre i Hrvatske.

Prilika je to i za neke nove suradnje za koje smo uvijek zainteresirani. Mišljenja sam da nas gostovanja poput ovoga obogaćuju, otvaraju neke nove vidike, hvalevrijednu razmjenu iskustava, nova poznanstva, možda i zajednička apliciranja za natječaje iz međunarodne suradnje.

Za sada, radujemo se izložbi na koju se u Beograd odazvalo i 20-ak naših autorica, rekao je Fabris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini