u porečkoj maloj galeriji

Jasenka Korlević izlaže svoje "Unutarnje putovanje"

| Autor: Ian Tataj
(Privatni album)

(Privatni album)


Sezona izložbi u porečkoj Maloj galeriji otvara se 23. svibnja u 20 sati samostalnom izložbom slika Jasenke Korlević naziva "Unutarnje putovanje". Korlević je izložbu osvojila kao nagradu za najbolje ocijenjene radove po odabiru žirija na 16. Profuturi.

Korlević o svojim radovima piše: "Preko konkretnog, realnog, vanjskog motiva dolazim u kontakt sa sobom, izražavam svoj unutarnji svijet, svijet emocija jer profesionalno se i bavim unutarnjim, duševnim svijetom pojedinca. Emocije i njihovo razumijevanje suočavanje sa sobom, posebno vlastitim ranjivostima preduvjet su povezivanja samih sa sobom, a onda i sa drugima na jedan dublji, potpuniji, autentičan način. Motivi koje često koristim u svojim likovnim radovima jesu priroda, masline, kamenolomi, solane, more, volovi, bikovi, koze, ptice... koje onda ovisno o mome emocionalnom stanju i likovno istražujem, izražavam, interpretiram."

Jasenka Korlević, mag.oec., savjetodavna terapeutkinja, psihodramska je psihoterapeutkinja, nositeljica europskog psihoterapijskog certifikata, ECP i certificirani trener iz područja TRE-a (Tension and Trauma Release Exercises – vježbe otpuštanja napetosti i trauma).

Član je Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT), Centra za psihodramu Zagreb i Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP). U slobodno vrijeme bavi se slikanjem, trenira pilates, voli hodati.

Dobitnica više nagrada na manifestacijama ex-tempore, kao i sudionik mnogobrojnih zajedničkih izložbi slikara diljem Istre. Imala je nekoliko samostalnih izložbi. Članica je Likovne udruge Poreč i Likovne udruge atelier Agata Novigrad. Živi, radi i stvara u Poreču.

Ulaz je, naravno, besplatan, a izložba ostaje postavljena do 14. lipnja. Mala galerija smještena je u prizemlju zgrade Pučkog otvorenog učilišta Poreč (Narodni trg 1).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter