u tz pule

Otvorena izložba Dubravke Svetličić: Prepoznatljivi motivi istarskog krajolika u apstrahiranom stilu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U prostorima Turističke zajednice grada Pule otvorena je izložba slika Dubravke Svetličić naslovljena »SANCTUARY - Sv. Juraj - San Giorgio (Grožnjan-Grisignana)«.

Kako je rekao predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre Milan Marin, ovom izložbom započinje suradnja pulske Turističke zajednice i HDLU-a Istre koje će se u ovome prostoru izmjenjivati jednom mjesečno.

- Dubravka donosi prepoznatljiv motiv istarskog krajolika, specifičnost Istre, a svi su radovi realizirani tehnikom ulja na platnu. Motivi su specifično istarski te donose autoričin prikaz crkve sv. Jurja. Zadovoljan sam što će se djela istarskih umjetnika prikazivati i u info-punktu, gdje će ih moći vidjeti veliki broj ljudi, kazao je Marin.

Svetličić je kazala da je ove radove realizirala godinu dana, sve u tehnici akrila, a neki su radovi nastali jednostavno u dahu.

- Veselilo me slikanje ovih radova, svakodnevno sam na taj način učila i ovo je podloga za jednu budući veću izložbu, kazala je Svetličić.

Robert Slacki, voditelj info-punkta u Turističkoj zajednici, izrazio je u ime TZ-a zadovoljstvo što se izložba održava upravo u ovom prostoru, kao »spoj kulture i turizma«.

Dubravka Svetličić osnovnu i srednju školu završila je Rovinju. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci diplomirala je Likovnu kulturu – smjer slikarstva u klasi prof. Ksenije Mogin te povijest likovne umjetnosti. Predavala je likovnu kulturu u gimnaziji Zvane Črnje u Rovinju gdje je vodila kreativne radionice: slikarstvo, kiparstvo, crtanje i grafika. Od 2006. do 2011. voditeljica je Multimedijalnog centra Grada Rovinja te je osmislila i vodila brojne kulturne programe od kojih ističe »Artexchange« – prvi istarski sajam umjetnina, »Rovinj spring jazz«, brojne samostalne i skupne izložbe istaknutih likovnih umjetnika iz Hrvatske i zemalja okruženja. Od 2011. ravnateljica je Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum