u HUiU galeriji

Izložba "Yugo.logo": Tematizira se grafička identifikacija u Jugi

| Autor: Mladen Radić
(Press)

(Press)


Danas u 19 sati u HUiU galeriji otvara se izložba »Yugo.logo – grafička identifikacija u Jugoslaviji« koja se oslanja na istoimeni online arhiv koji je prije nekoliko godina pokrenuo beogradski dizajner Ognjen Ranković.

Izložba sadrži više od 400 znakova i logotipa s prostora nekadašnje Jugoslavije nastalih od polovice 20. stoljeća do 1990-ih godina i svojevrsni »hall of fame« nekih od najznačajnijih i najproduktivnijih dizajnera u ovom području dizajna vizualnih komunikacija.

»Ako uzmemo u obzir da je povijest proširivanje slike o društvu, a ne potvrda pristranih stavova, onda možemo sagledati značaj projekta Yugo.logo kao istraživačkog i edukativnog resursa.

Na prvom mjestu korist digitalne arhive ovog tipa je u činjenici da je ovakva zbirka grafičke identifikacije široko dostupna, interaktivna i dopunjiva. Kroz opcije dijeljenja, čuvanja i pravljenja inspirativnih mapa, Yugo.logo postaje istraživački i didaktički alat za studiozne analize likovnih i značenjskih karakteristika identifikacijskog znaka«, piše Irma Puškarević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of