Prva ovogodišnja izložba naslovljena "Zemlja"

Otvorenje samostalne izložbe likovnih radova pulskih umjetnica Jadranke Ostić i Breze Žižović u HDLU Istre

| Autor: Vanesa Begić
Izložba se otvara u petak

Izložba se otvara u petak


Sutra u 19 sati u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre održat će se otvorenje samostalne izložbe Jadranke Ostić i Breze Žižović pod nazivom »Zemlja«. Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi u 2024. godini, koja ostaje otvorena do 9. veljače.

Breza Žižović rođena je u Puli 1973. godine. Nakon završene srednje škole upisuje Pedagoški fakultet u Puli, smjer razredna nastava i stječe stručni naziv učitelj. Po završetku Pedagoškog fakulteta odlazi u Veneciju gdje pohađa dvije godine smjer Slikarstvo i jednu godinu smjer Stare tehnike grafike. Potom u Ljubljani upisuje Visoko šolo za risanje in slikanje i završetkom, nakon četiri godine stječe stručni naziv diplomirana slikarica. Djelovala je u pulskom kazalištu kao scenograf te u više škola u Puli i okolici predavala je likovni. Na Sveučilištu Jurja Dobrile, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti počinje raditi 2008. godine kao predavač nekoliko kolegija. Izlaže samostalno i skupno te sudjeluje na brojnim projektima.

Jadranka Ostić završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu. Redovito izlaže od 1979. godine. Samostalnim izložbama predstavila se dvadesetak puta, a na skupnim devedesetak. Bavi se grafičkim dizajnom, ilustracijom, pisanjem. Ilustrirala je »Priče o kornjačama« i »Priče o žabama«. Objavljene su joj dvije zbirke pjesama »Ivančice šapuću pticama« i »Panova svirala«. Članica je ULUPUH-a, HDLU-a Istre i Istarskog ogranka DHK-a. Živi i radi u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter