otvorenje izložbe U Galeriji Poola

Zaigrana odmaknutost Đanina Božića: "Dobra strana loše slike"

| Autor: Mladen Radić
Izložba će biti otvorena do 2. veljače

Izložba će biti otvorena do 2. veljače


Večeras, u 19 sati u Galeriji Poola u Kandlerovoj ulici održat će se otvorenje izložbe "Dobra strana loše slike" Đanina Božića koja će ostati otvorena do 2. veljače.

Kako ističe Jerica Ziherl, od prvih nastupa Đanina Božića u Puli prošlo je više od trideset godina, a isto toliko godina je prisutan i na umjetničkoj sceni, prije svega hrvatske i potom (srednje) europske sredine.

- Kako god odredili geografske prostore, za Đanina Božića zasigurno možemo reći da je postojan sudionik i poznavatelj umjetničkih zbivanja vlastitog vremena, osobnost koja se predstavlja kao samosvjestan, autentičan, profinjeni, kreativan i nadasve produktivan umjetnik. Sve to vrijeme Božić stvara, izlaže i znatiželjno prati što se to događa u svijetu umjetnosti, otvarajući si time nova poglavlja i područja istraživanja oblikovnih struktura i njihovih razrada, kaže Ziherl koja za ovu novu izložbu napominje da nije linearna niti narativna, nego fragmentirana u recentnim objektima, slikarskim reljefima i skulpturalnim instalacijama, čija se artikulacija rješava umjetnikovom usredotočenošću na pitanje njihove prostorne kombinatorike.

- Izložba Đanina Božića u Galeriji Poola još je jedna od njegovih vizualizacija određenog mentalnog sklopa koji svojom zaigranom odmaknutošću povezuje umjetničke, konceptualne i diskurzivne misli bez retoričkog ekshibicionizma, kaže Ziherl.

Đanino Božić rođen je 1961. u Puli i diplomirao kiparstvo na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Samostalne izložbe priređuje od 1984. godine. Bavi se slikarstvom, kiparstvom, grafikom, crtežom, instalacijama i ambijentima. Dobitnik je nekolicine priznanja i nagrada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter