Otvoren natječaj za ovogodišnji rovinjski Photodays

Rovinj ponovno u znaku fotografije

| Autor: Vanesa Begić
Rovinj Photodays

Rovinj Photodays


Od 5. siječnja otvoren je natječaj za godišnje natjecanje za sve ljubitelje fotografije Rovinj Photodays. Natječaj je otvoren za cjelokupnu internacionalnu fotografsku scenu, od 5. siječnja do 29. veljače 2024., pod nazivom: International Competition of Contemporary Photography - 17th Rovinj Photodays.

Fotografi su pozvani predstaviti svoje radove u jednoj ili više službenih kategorija, pridržavajući se preciznih pravila i protokola prijava detaljno objašnjenih na službenoj web- stranici festivala: www.photodays-rovinj.com.

Nagrade su prezentacija svih radova finalista s pripadajućim izjavama autora na službenoj web-stranici, prezentacija odabranih radova finalista na zajedničkoj izložbi za vrijeme trajanja festivala u Rovinju, svi nominirani radovi sa završne izložbe finalista u digitalnoj formi ostaju u stalnom fundusu muzeja; pisana priznanja svim pobjednicima i finalistima završne izložbe. Svim finalistima pripada službeni katalog završne izložbe u digitalnoj formi. Pobjednik Grand Prixa dobiva novčanu nagradu od 2.000 eura, kao i samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2025. godine u Rovinju.

Prijavljuje se fotografije ili serije fotografija nastale u posljednje dvije godine. Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku.

Sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u šest kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo i Portret. Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje ocjenjivačkom sudu. Ovogodišnji ocjenjivački sud čine predsjednica Sabina Salamon, Dubravka Lazić, Dino Rekanović, Steffania Rössl, Hrvoje Slovenc, Massimo Sordi, te Jan Viazanička.

Natječaj će biti otvoren do 29. veljače 2024., a proglašenje finalista i pobjednika u svim kategorijama bit će u ožujku.

Grand Prix će biti proglašen u svibnju na velikoj finalnoj večeri u Rovinju, kada će predsjednica žirija, Sabina Salamon, pobjedniku uručiti nagradu i ček s novčanom svotom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter