Raznolikost predstavljenih motiva

Otvorena božićna skupna izložba članova Udruženja likovnih i književnih stvaratelja

| Autor: Vanesa Begić
Anđelo Cvjetković otvara izložbu (Snimila: Vanesa Begić)

Anđelo Cvjetković otvara izložbu (Snimila: Vanesa Begić)


Kao i svake godine u ovo blagdansko vrijeme, u Galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici otvorena je božićna skupna izložba članova Udruženja likovnih i književnih stvaratelja ULIKS.

Svoje radove predstavlja četrdesetak autora u raznim tehnikama, a prevladava štafelajno slikarstvo. Predstavili su se neki od članova koji su dugi niz godina dio ULIKS-a, kao i neki od polaznika napredne škole slikanja pri ULIKS-u.

(Snimila: Vanesa Begić)Izložba ULIKS (Snimila: Vanesa Begić)

Tečaj vodi Marina Sršen, a za "veterane", koji tu slikaju već desetljećima, savjetima uvijek pomaže Milanka Korovljev, dugogodišnja likovna pedagoginja.

Kako su rekli Anđelo Cvjetković, dugogodišnji alfa i omega Uliksa, koji se bavi gotovo svime u organizaciji kroz razne funkcije te predsjednica Silvia Vesnaver Kuhar, sada ULIKS ima stotinjak članova.

- Svake godine održavamo skupnu božićno-novogodišnju izložbu te onu početkom ljeta plus tijekom cijelog ljeta samostalne izložbe naših članova, od kojih su neki tu od početka. Neki rjeđe izlažu, imamo i nove članove, kroz godine, talentirane umjetnike na tečajevima, a lijepo je da se stvara raznim tehnikama, od ulja, akrila, enkaustike, keramike, kombinirane tehnike, akvarela, oslikane svile i drugih tehnika. Na tečajevima slikarstva po grupi imamo desetak polaznika koji su stalni, plus neki koji dolaze ovisno o obvezana. Inače, ovdje su umjetnici iz svih kategorija, imamo liječnike, profesore, studente…, vele Vesnaver Kuhar i Cvjetković.

(Snimila: Vanesa Begić)Dio eksponata (Snimila: Vanesa Begić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter