jučer u pazinu

Otvorena izložba "Mreža motovunskih susreta"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Anđelo Dagostin)

(Snimio Anđelo Dagostin)


Jučer u 18 sati u Muzeju grada Pazina otvorena je izložba "Mreža motovunskih susreta" kao projekt međumuzejske suradnje MMSU, Muzeja grada Pazina i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, a nakon što je u rujnu ove godine izložba premijerno otvorena i u riječkom MMSU.

Motovunski likovni susreti organizirani su kao međunarodni susreti vizualnih umjetnika u razdoblju između 1972. i 1984. godine u Motovunu.

Na izložbi je izložena građa iz fundusa Galerijske zbirke Muzeja grada Pazina, kao zbirke-slijednice Likovne galerije u Motovunu. Od ukupnog broja likovnih radova unutar zbirke, radovi realizirani na Motovunskim likovnim susretima čine brojku od 198 likovnih radova i 287 zapisa istih.

Sastavni dio izložbe čine i dva video uratka realizirana na kultnom susretu 1976. godine autora Dalibora Martinisa i Sanje Iveković.

Osim likovnih radova kultnih imena suvremene umjetničke scene kao što su Jagoda Kaloper, Michele Sambin, Bojan Bem, Marina Abramović, Ulay, Goran Trbuljak, Dora Maurer, Tomislav Gotovac, Nina Ivančić itd., izložbom je prikazan i izbor plakata Susreta te izbor iz fototeke koji prikazuje i svakodnevicu boravka umjetnika u Motovunu za vrijeme trajanja susreta.

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2024. godine, a najavljen je i nastavak suradnje za 2025. godinu, otvorenjem izložbe u MSU u Zagrebu, kao i predstavljanje kataloga izložbe te daljnje produbljivanje saznanja o susretima radom na prikupljanju i razmjeni informacija muzeja-partnera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter