U GALERIJI SRPSKOG KULTURNOG CENTRA

Izložba Waltraude Eichinger-Göllner: Bogatstvo dezena materijala, sklada boje i strukture

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


U Galeriji Srpskog kulturnog centra otvorena je izložba patchworka Waltraud Eichinger-Göllner.

Kako je rekao Milan Rašula u ime domaćina prilikom otvorenja izložbe, autorica je rođena u Njemačkoj, u Bavarskoj te dio godine provodi u Banjolama, nakon što je sa sada pokojnim suprugom krajem osamdesetih plovila Jadranom te upoznala ovaj dio Istre. Često je izlagala na samostalnim i skupnim izložbama u Njemačkoj.

Ova je izložba, kako je kazao Rašula, humanitarnog karaktera te u suorganizaciji Lions kluba Pula i Udruge Srpskog kulturnog centra sredstva od prodaje radova ići će u fond 'Mate Koceić' Lions kluba Pula, čime će se financirati odlazak i boravak mladih u međunarodnim Lions kampovima diljem svijeta.

Otvarajući izložbu u ime pulskih Lionsa Branka Orlić je istaknula da je Waltraud članica pulskog Lionsa, te govorila je o povijesti patchworka, ističući da ova tehnika dolazi iz drevnog Egipta, te da su je iz potrebe recikliranja starih materijala koristili svi narodi, a danas se koristi i u visokoj modnoj industriji.

Istaknula je kvalitetan rad ove autorice te bogatstvo dezena materijala, sklada boje i strukture, što dakako zahtijeva posvećenost radu.

Sama je autorica rekla da je korištenje te tehnike silno veseli, ali i opušta, te da joj je drago što je dio te humanitarne akcije za mlade. Izrazila je i zadovoljstvo što je mnoge zarazila ljubavlju prema toj tehnici koja je, istina, vrlo zahtjevna, ali dopušta i veliku kreativnost.

Izložba će biti postavljena do 14. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter