ČETIRI IDS-OVA ADUTA

RESTART KOALICIJA PREDALA KANDIDACIJSKE LISTE Miletić: Ako pobijedimo na parlamentarnim izborima, DECENTRALIZIRAT ĆEMO HRVATSKU!

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić i Davor Bernardić (Neven LAZAREVIĆ)

Boris Miletić i Davor Bernardić (Neven LAZAREVIĆ)


Predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da su se najrelevantnije stranke lijevo-liberalnog centra okupile oko cilja da se formira progresivna Vlada koja će Hrvatsku maknuti s puta nacionalizma i gospodarske stagnacije

Predsjednici stranaka okupljeni oko Restart koalicije danas su Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu predali kandidacijske liste za parlamentarne izbore. Uz IDS, lijevo liberalni blok čine još SDP, HSS, HSU, Snaga, GLAS te PGS.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić tom je prigodom istaknuo da su se najrelevantnije stranke lijevo-liberalnog centra okupile oko cilja da se formira progresivna Vlada koja će Hrvatsku maknuti s puta nacionalizma i gospodarske stagnacije.

- U tom procesu primarni cilj IDS-a bio je osigurati da Istra dobije ono što zaslužuje, kazao je Miletić. - Istra je u mnogo čemu korak ispred ostatka Hrvatske i naš je cilj standarde dosegnute u Istri preslikati na ostatak Hrvatske, a Istru dodatno osnažiti, u svakom pogledu. Pobijedimo li na izborima 5. srpnja, otvara nam se put da započnemo proces decentralizacije Hrvatske, dodao je.

Rekao je da način na koji se upravlja u Hrvatskoj ne donosi nikakve rezultate, i umjesto da država ponudi rješenja, ona lošim upravljanjem stvara nove probleme, kazao je Miletić.

- Decentralizacija jedina garancija gospodarskog napretka i da oko toga, ovoga puta, u lijevo-liberalnom bloku nema dileme. Hrvatska će se decentralizirati, a korist od toga će imati svi građani kroz bolje, brže i kvalitetnije usluge te sve hrvatske regije, ponajprije Istra, ustvrdio je Miletić.

Kandidati IDS-a na zajedničkoj listi su Tulio Demetlika (br. 2), Katarina Nemet (br. 4), Marin Lerotić (br. 6) te Emil Daus (br. 12).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of