REAGIRANJE

Ivan Kirac, nezavisni kandidat za načelnika Medulina: "Zapitajte se za čije interese radi aktualni načelnik - OPĆE INTERESE ILI PRIVATNE?"

| Autor: Ivan KIRAC
Ivan Kirac (Snimio Dejan Štifanić)

Ivan Kirac (Snimio Dejan Štifanić)


Molim Vas da u skladu sa zakonom objavite na isti način demant netočnih i klevetničkih navoda gospodina Gorana Buića.

"Potaknuti današnjom javnom objavom u medijima uskoro bivšeg načelnika, želimo službeno demantirati bilo kakve implikacije vezano za aferu "Kamenjak", te dati osvrt na njegov javni istup.

Prvo želimo izjaviti da nam je drago da se naš oponent prestao sakrivati iza lažnih facebook profila, ali unatoč tome i dalje ustraje na lažnim predizbornim obećanjima i spinovima.

Kao i do sada, za razliku od našeg političkog oponenta, naše istupe temeljimo na javnim podacima i javno dostupnim činjenicama.

Glede afere "Kamenjak", uz koju niti jedan član naše liste nije vezan, ali usporedbe radi uzmimo primjer "Uljanika", obzirom da su obje dobro poznate široj javnosti i o kojima se na široko pisalo u medijima.

Afera "Kamenjak" izbila je sredinom travnja 2019. godine.

Afera "Uljanik" izbila je u krajem ožujka početkom travnja 2019. godine.

U aferi "Uljanik" provedena je istraga i podignuta je optužnica.

U aferi "Kamenjak" nije pokrenuta niti istraga, niti je podignuta optužnica, a zasigurno je neusporedivo manje kompleksna od afere "Uljanik". Dan-danas se o aferi "Kamenjak" zapravo ništa ne zna.

Logično nam se nameću sljedeći zaključci:

1) u pogledu afere "Kamenjak" nema ništa protuzakonito i zbog toga nije pokrenuta niti istraga niti podignuta optužnica… ili:

2) …netko od lokalnih političkih moćnika, uskoro bivše vladajuće garniture, namjerno koristi svoj utjecaj kako bi stopirao daljnji rasplet afere "Kamenjak" i time se spasio od, vrlo vjerojatno, zatvorske kazne!

Ono za što se od početka zalažemo i što je javno objavljeno u našem programu, jest detaljna i kompletna revizija poslovanja Općine, svih općinskih društava i javnih ustanova, a to uključuje itekako i reviziju JU Kamenjak. Upravo će ta revizija rasvijetliti jednom zauvijek je li bilo kriminalnih aktivnosti glede JU Kamenjak i, ako jest, kojim su to političkim moćnicima i njihovim podobnim partnerima novci išli u džep.

Što se tiče prozivanja odvjetničkog ureda, koji je pravni zastupnik društva Kaštijun d.o.o. u postupku restrukturiranja i dokapitalizacije, radi se o još jednom loše izvedenom spinu kojim se nastoji obmanuti javnost. Istina je da je član naše liste odvjetnik u renomiranom pulskom odvjetničkom društvu koji zastupa brojne općine / gradove te javna i privatna trgovačka društva. Koliko je dostupno iz javnih podataka, Općina Medulin i Kaštijun d.o.o. nemaju nikakvih sudskih ili administrativnih sporova, stoga nema govora o sukobu interesa. Prema javno dostupnim podacima, koje aktualni načelnik ne želi iznijeti, Općina Medulin bi trebala godišnje otplaćivati cca 130.000 kuna na ime povrata kredita Europskoj investicijskoj banci, a koji iznos treba predstavljati vlasnički udio u društvu Kaštijun d.o.o.

Takvu obvezu izvršavaju sve općine i gradovi u Istarskoj županiji ovisno o količini sakupljenog otpada. Međutim, ono što vam aktualni načelnik prešućuje je činjenica što će politička odluka o odbijanju plaćanja kredita od 130.000 kuna godišnje rezultirati time da će se za sve nas stanovnike Općine Medulin povećati cijena odvoza otpada.

Aktualni načelnik se, nažalost, razbacuje javnim novcima na radio, nikad realizirane projekte (primjera radi, samo je u zadnje 4 godine za projekt doma umirovljenika "upucano" preko 750.000 kuna, a rezultat je samo tabla), u "Park povijesti Banjole" bačeno je 4 milijuna kuna i da ne nabrajamo dalje.

A glede Kaštijuna, samo radi jeftinih političkih poena odbija se izdvojiti 130.000 kuna godišnje, što ćemo nažalost osjetiti svi mi na računu za odvoz otpada. Također, pitanje je kako to da se ne ističe da je g. Enco Crnobori bio član nadzornog odbora Kaštijun d.o.o. od 14/06/2017 do 08/07/2020 i jesu li vladajući za to vrijeme "spavali"?

Zapitajte se za čije interese radi aktualni načelnik: opće interese ili privatne? Ako vam do sada nije jasno, proguglajte samo njegove afere u zadnjih par godina i sve će vam biti jasno.

Ne nasjedajte na lažne spinove, bilo s lažnih profila bilo onih koji su izneseni u medijima.

Vodite se javnim i dostupnim podacima.

Iza nas ne stoji nitko osim našeg znanja, rada i volje da za dobrobit svih mjesta naše lijepe općine.

Neka stara vlast bude zapamćena po aferama, a mi ćemo biti zapamćeni po radu i rezultatima."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater