KANDIDAT SDP-a ZA ŽUPANA

Ferić najavio da će tražiti novo prebrojavanje glasova. "Ovo je razlika u promilima"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Danijel Ferić (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Danijel Ferić (snimio D. ŠTIFANIĆ)


"Razlika od 54 glasa za Istru između mog protukandidata Borisa Miletića i mene je zaista razlika u promilima", kaže Danijel Ferić, SDP-ov kandidat kojem je za dlaku izmakla pobjeda za istarskog župana.

No, Ferić najavljuje da će uložit prigovor na konačne rezultate i tražiti novo prebrojavanje glasova u Istri obzirom da, kako tvrdi, postoji golema količina nevažećih listića. Napominje i da su dobili brojne informacije o nepravilnostima od promatrača s biračkih mjesta.

U SDP-ovom stožeru napetost se večeras mogla rezati nožem! Gotovo svi su, nestrpljivo iščekivajući rezultate, osvježavali stranicu DIP-a i komentirali sve manju razliku između dva kandidata. No na koncu, kad je prebrojano svih 100 posto biračkih mjesta, ostala je razlika od 54 glasa. Kada su objavljeni prvi rezultati, u 20 sati, razlika je bila čak 3.000 s 80 posto prebrojanih glasova. No ostali su bili neki veći gradovi, poput Pule i Buzeta, u kojima je bolje prošao Ferić

- Kao što smo najavili, prije dva tjedna najavili smo iskru nade promjene u Istri. Dokazali smo da građani i građanke Istre mogu drugačije, da mogu bolje, da mogu glasati za promjene, da mogu glasati za fer Istru jednakih šansi. Promjene su se dogodile u Puli sa Filipom Zoričićem, novim gradonačelnikom Pule! Promjene su se dogodile u Pazinu sa Suzanom Jašić, novom gradonačelnicom! Promjene su se dogodile u Buzetu s našim Damirom Kajinom! Promjene su se dogodile u Gračišću, Oprtlju, Brtonigli i drugim sredinama. Istra je glasala za promjene! Zahvaljujem svim građankama i građankama Istre, Istrijanima i Istrijankama, koji su izašli na ove izbore i pokazali da žele drugačiju i fer Istru. Zahvaljujem svima na podršci, bili smo afirmativni u ovoj kampanji, promovirali program Fer Istra jednakih šansi za sve, a ne samo za one podobne s članskom iskaznicom IDS-a i to su naši birači prepoznali. Čestitke svim novoizabranim gradonačelnicima i načelnicima u Istri, od sutra gremo delati, a za Istru još nije gotovo. Živjeli, vidimo se, a sada svi u disko Uljanik, rekao je Ferić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini