UOČI DRUGOG KRUGA

DEAN PRODAN, NEZAVISNI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BUZETA: Ne želimo živjeti u prošlosti. Cilj nam je moderan i poduzetan grad otvoren svima

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Panorama Buzeta/Dean Prodan (Snimio Milivoj Mijošek i Gordana Čalić Šverko)

Panorama Buzeta/Dean Prodan (Snimio Milivoj Mijošek i Gordana Čalić Šverko)


U drugom krugu izbora za gradonačelnika Buzeta snage će odmjeriti nezavisni na listi SDP-a Damir Kajin te nositelj Nezavisne liste Dean Prodan. Kajin je u prvom krugu dobio 39,01 posto glasova, a Prodan 32,96 posto.

Prodanova Nezavisna lista ima razloga za zadovoljstvo. Njen kandidat za gradonačelnika ušao je u drugi krug, a na izborima za Gradsko vijeće, ova je nova politička alternativa koju je iznjedrila zatvorena Facebook grupa "Buzet nakon korone" čiji je Prodan osnivač, dobila pet od trinaest vijećnićkih mjesta, dok je lista SDP-a s nezavisnim Kajinom dobila četiri mjesta, a isto toliko i IDS. Za stabilnu većinu potrebna je koalicija, a Nezavisnoj listi, prvi ju je ponudio Kajin. Prodana smo upitali hoće li je prihvatiti.

- Već u izbornoj noći, poneseni entuzijazmom građana koji su nam podarili povjerenje vidjeli smo otvoren zajednički put sa SDP -om i razgovarali s njima, čak i zajedno nazdravili promjenama i buđenju Buzeštine. Slijedeći dan se Kajin javio s ponudom o koaliciji u vijeću. Žao nam je što angažman naše liste Kajin smatra avanturom što je nekoliko puta izjavio za medije. Stati svojim čvrstim stavom, potpisom, svojom obitelji, svojom privatnošću pred građane i zauzeti stav za napredak Buzeštine, bez stranačke zaštite, nije avantura već hrabrost.

Građani su nagradili tu hrabrost i energiju koju smo unijeli u izborni proces. Prvenstveno moramo poštovati volju građana, a koaliranje odmah asocira na podjelu. Buzetu je dosta podjela. Vrijeme je da zajedno, otvoreno i transparentno stanemo pred građane te omogućimo da online svi koji žele, iz udobnosti vlastitog doma, mogu pratiti sjednice vijeća. O svemu planiramo otvoreno razgovarati nakon što građani izaberu gradonačelnika. Prema građanima nije pošteno da se u vijeću stvaraju podjele. Svih 13 vijećnika moraju zajednički realizirati ciljeve u korist svih stanovnika Buzeštine sa čim manje nesuglasica, rekao je Prodan.

Dodao je također da su dobroj vjeri ušli u razgovore sa SDP-om, sa željom da, kao pošten i ozbiljan partner, izvrše ono što su obećali građanima. Buzet je mali grad, ima jedva preko 6.000 ljudi i svaki je čovjek bitan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini