SVEČANOST

ŽBANDAJ: Otvoren moderan dječji vrtić za sedamdesetak djece

Radovi su dovršeni u roku, a obuhvatili su rekonstrukciju i prenamjenu bivše poslovne zgrade, izgradnju igrališta te uređenje pristupne prometnice * Moderno zdanje vrijedno pet milijuna kuna (bez PDV-a) ima dizalicu topline za grijanje i hlađenje

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Dvorište dječjeg vrtića u Žbandaju

Dvorište dječjeg vrtića u Žbandaju


Kratkom svečanošću u središtu Žbandaja u subotu je otvoren moderan dječji vrtić za sedamdesetak djece, vrijedan pet milijuna kuna bez PDV-a. Otvoren je rezanjem vrpce, u čemu su pomogla tamošnja djeca, blagoslovio ga je lokalni župnik Ivan Kramar, nakon čega su mještani obišli i razgledali novo zdanje, koje je uljepšalo i obogatilo lokalnu sredinu.

- Žbandaj je zadnjih godina doživio jedan demografski boom, ima puno djece i na to smo pravovremeno reagirali tako da je mjesni odbor u četiri godine dobio novu školu, dvoranu, a sada i vrtić s jaslicama. To su konkretne demografske mjere – gradimo vrtiće i jaslice kako bi osigurali da svako naše dijete ima svoje mjesto prilikom upisa, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

"Prepuštamo ga sada u sigurne ruke našeg DV Radost, da ga dječjim smijehom, crtežima, predstavama obogate i pretvore u pravi vrtić", zaključio je gradonačelnik.

Podsjetimo, radovi su dovršeni u roku, a obuhvatili su rekonstrukciju i prenamjenu bivše poslovne zgrade, izgradnju igrališta te uređenje pristupne prometnice. Ukupna neto korisna površina iznosi 571 četvornih metara, a ovo moderno zdanje ima dizalicu topline za grijanje (podno) i hlađenje (ventilokonvektori), te potpuno opremljenu kuhinju za pripremu jela, dok su na katu uredi za osoblje.

Okoliš ima dvorište površine 650 četvornih metara i parkiralište s 12 parkirnih mjesta, a u planu je postavljanje stijene za penjanje. Izvođač radova bila je tvrtka Vladimir Gortan iz Pazina, projekt je izradio Solidplus iz Poreča, a nadzor je povjeren tvrtki Singrad iz Poreča.

Divna Radola, ravnateljica DV Radost Poreč, koji će upravljati ovim područnim odjelom, podsjetila je roditelje da su upisi u gradske vrtiće upravo u tijeku i da će za nove dvije jasličke i dvije vrtićke skupine u Žbandaju biti interesa. Zahvalnost je izrazio i predsjednik MO Žbandaj Sandi Jugovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini