ROVINJ

Vrlo uspješna prva "postkorona" akcija Crvenog križa: DIVNI MANDUŠIĆ DARIVAO KRV PO STOTI PUT

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Divni Mandušić jučer je poklonio krv sto puta

Divni Mandušić jučer je poklonio krv sto puta


Rovinjci su i ovog puta pokazali svoje veliko srce te do 13 sati, u akciji dobrovoljnog darivanja krvi poklonili 40 doza krvi, rekla nam je zadovoljna i ponosna ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Rovinj Medina Medić

"Ovo je fantastično. Usprkos nešto drugačijim uvjetima i čekanju na red, Rovinjci su i ovog puta pokazali svoje veliko srce te do 13 sati, u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, prvoj nakon poduže stanke uvjetovane pandemijom koronavirusa, poklonili 40 doza krvi", rekla nam je zadovoljna i ponosna ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Rovinj Medina Medić.

Obiteljsko darivanje krvi

Kako doznajemo, četrdeset prikupljenih doza, po svemu je sudeći samo je rezultat prvog poluvremena akcije, koja je trebala biti nastavljena i u jučerašnjim poslijepodnevnim satima. No, u tim je jutarnjim satima postignut i novi rekord jer je Rovinjac Divni Mandušić upravo jučer krv donirao po stoti put.

Uz Mandušića, kurioziteta radi, spomenimo i jedno obiteljsko darivanje tate, mame i triju kćerka Pavlović, koji su također, svojom brojnošću i odazivom doprinijeli ovako izdašnom broju jučerašnjih darivanja.

A osim tako velikog broja darivatelja koji su čekali doslovno u redu na jedan od ukupno pet kreveta postavljenih u Klubu umirovljenika - prostoru u kojem se u Rovinju tradicionalno daruje krv - nesebičnu je gestu iskazala i Rovinjka Matea Đedović. Naime, ona je u svojoj kuhinji i kućnoj radinosti pripremila čak četrdeset obroka za potrebite građane.

Obrok samohranoj majci

Na jelovniku Matee Đedović, i u svakom pojedinom paketu, našla se tako pašta sa šugom, salata i kolač od sira, koje su opet vrijedni volonteri Crvenog križa u hipu podijelili. Dodajmo i da je Đedović profesionalna slastičaraka, ujedno i prva osoba koja se u vlastitom angažmanu odazvala akciji "Kuhanje za najpotrebnije".

Kako doznajemo od ravnateljice Medić, upravo danas restoran "Dario" svojom će donacijom toplog obroka jednoj samohranoj majci obilježiti puna dva mjeseca kako skrbi o potrebitima i nesebično brine o susjedima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum