POTVRĐENO

Obitelj Nina Kernjusa iz Brtonigle, prve osobe u Hrvatskoj preminule od koronavirusa, REZULTATE OBDUKCIJE SAZNALA JE PREKO TELEVIZIJE

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Nino Kernjus (Milivoj MIJOŠEK)

Nino Kernjus (Milivoj MIJOŠEK)


Poznati ugostitelj i vlasnik restorana Astarea u Brtonigli Nino Kernjus prva je žrtva u Hrvatskoj preminula od koronavirusa. Potvrdio je to i nalaz obdukcije koji je pokazao da je uzrok smrti 71-godišnjeg Kernjusa zaraza COVIDOM-19.

Snaha preminulog ugostitelja Keti Visintin kratko je komentirala ovakav rasplet situacije, rekavši da je žalosno da je obitelj o nalazu obdukcije doznala preko televizije budući da im nitko ništa službeno nije javio.

Navela je da obitelj još ne zna ništa o rezultatima inspekcijskog nalaza koji je trebao pokazati je li kod liječenja bilo propusta.

- Još ne znamo je li došlo do pogrešne procjene ili propusta nadležnih liječnika i službi. Teško je suditi tko je kriv, ali činjenica je da nisu bile točne informacije da je Nino odbijao liječenje i hospitalizaciju. Epidemiolog s kojim je razgovarao trebao je shvatiti ozbiljnost situacije i donijeti nekakvu službenu preporuku ili naputak da se Nino hitno testira na koronavirus, kazala je Visintin.

Naglasila je da se i sama dva puta testirala na virus, a oba nalaza su bila negativna. Njen suprug i sin pokojnog ugostitelja i dalje se nalazi na liječenju u pulskoj bolnici jer je zaražen virusom baš kao i njegova majka Alma, supruga pokojnog Kernjusa.

- Nažalost, njima se stanje zakompliciralo i oboje su dobili upalu pluća. Pod terapijom su i nadam se da će se stanje smiriti. Suprug i dalje ima povišenu temperaturu, kazala je Visintin.

Istaknula je da se u međuvremenu doznalo da je Nino bio u kontaktu s osobom koja ima austrijsko državljanstvo i prijatelj je Talijana koji su boravili u njegovoj konobi. Pokazalo se, kaže Visintin, da je taj prijatelj iz Austrije zaražen i da je bio na respiratoru u pulskoj bolnici, a kasnije je prebačen na respirator u Austriju. Neki pak pričaju da se Nino zarazio od nekog tko je bio na pogrebu ocu poznatog istarskog vinara Morena Coronice budući da su se poslije neki okupili u Ninovoj konobi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater