OBLJETNICA OBITELJSKOG CENTRA U PULI 

U deset godina usluge koristilo deset tisuća građana


Ove godine u svibnju navršava se deset godina otkako je Obiteljski centar otvorio svoja vrata građanima Pule i Istarske županije. Tim su se povodom pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci i predstojnica Podružnice Obiteljski centar Pula- Centra za socijalnu skrb Pazin Ines Puhar, osvrnule na godine rada iza njih i planove.

Kako je pojasnila Puh Belci, tadašnja ustanova Obiteljski centar Istarske županije, osnovana je u lipnju 2007. od strane nadležnog ministarstva za obitelj, uz veliku podršku i uz suradnju Grada Pule i Istarske županije. Promjenama Zakona o socijalnoj skrbi, djelatnost ustanove nastavljena je u sklopu Centra za socijalnu skrb Pazin od 2014. godine.

Dobra ekipiranost i brojne aktivnosti

- Unatoč organizacijskim promjenama osnovna misija Obiteljskog centra je ostala ista, a to je stvaranje pozitivnog okruženja za obitelj u zajednici, kazala je dogradonačelnica dok je Puhar dodala kako su, uz osnovnu djelatnost Obiteljskog savjetovališta, kroz godine osmišljavali i provodili brojne programe usmjerene djeci, mladima i obiteljima.

- S ponosom ističemo da smo, unatoč organizacijskim promjenama, zadržali našu djelatnost i ostali ekipirani kao tim. U Obiteljskom centru u Puli radi ukupno šest djelatnica, a u provedbu programa uključivali su se brojni vanjski suradnici.

U odnosu na ostale županije, ovaj je Obiteljski centar, sudeći prema programskim aktivnostima i uključenost u zajednicu, jedan od razvijenijih u Hrvatskoj, kazala je Puhar te dodala kako je u deset godina rada usluge Obiteljskog centra koristilo gotovo deset tisuća građana. Većina se odnosi na građane Pule koji su koristili usluge Obiteljskog savjetovališta, ali bili uključeni i u druge brojne programe i radionice - od baby fitnesa, radionica za mame i bebe, Kvartovskog đira, programa "Rastimo zajedno", "Postajemo obitelj"… (B. PETROVIĆ)    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini