UDRUGA MERLIN

TKO ŽELI SAM SEBI (I DRUGIMA) STVARATI ODJEĆU, SAD MU JE PRILIKA: U Poreču, Puli i Pazinu kreće kreativni tečaj šivanja

| Autor: Lara BAGAR

Oduvijek maštate o tome kako biste voljeli nositi odjeću koja je vaših ruku djelo? Kreativni ste i želite pokazati svoja djela? Imate ormar pun odjeće s kojom ne znate što bi? Odgovor je u Merlinu, udruzi za promicanje kreativnosti koja započinje krug kreativnih radionica po Istri.

Tečaj krojenja i šivanja će se slijedeća 2 mjeseca održavati u Poreču, Pazinu i Puli te Opatiji. Pozivamo vas da zavirite u svijet igle, konca i šarenih tkanina.

Tečaj traje 30 sati i pruža osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama te izradu patenta, rukava, okovratnika na osnovi kojih je moguće dalje napredovati samostalnim radom.

Može se nastaviti i napredni tečaj od 30 sati koji obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patenta te krojenja i šivanja sakoa ili jakni. Tečaj je opremljen modernim šivaćim strojevima (za svaku polaznicu i polaznika), a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje.

Bez obzira jeste li   početnik ili već imate iskustva u šivanju, na tečaju ćete uz stručno i kvalitetno vodstvo te uz individualan pristup svakom pojedincu napraviti sve što poželite. U vedroj i opuštenoj atmosferi uživat ćete u svojim kreacijama i svojoj novootkrivenoj vještini.

Na tečaj je potrebno donijeti materijal za izradu željenog odjevnog predmeta.

Tečaj počinje u srijedu 22. siječnja 2020. u Poreču, a predavanja i praktični rad održavat će se dva puta tjedno: srijedom i petkom u popodnevnim satima u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

U Puli počinje 23. siječnja i održavati će se četvrtkom u Društvenom centru Rojc, soba 7.

U Pazinu počinje 27. siječnja 2020. i održavati će se ponedjeljkom u Društvu Naša djeca. Pritom Društvo naša djeca u Pazinu organizira i poseban tečaj prilagođen djeci od 10 do 15 godina.

Prijave se zaprimaju na broj mobitela udruge (0917894481) i u Pučkom učilištu Poreč i Društvo naša djeca Pazin. Voditeljica tečaja je Sofija Apostolovski, dizajnerica odjeće i tekstila (Merlin - Udruga za promicanje kreativnosti).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of