Britanski dnevni list prepun hvale za naš Poluotok

THE GUARDIAN PROGNOZIRA: "Istra, ljupki kutak Hrvatske, mogla bi postati Toskana Milenijalaca"

| Autor: Borka PETROVIĆ
Posebnu pozornost Guardian poklanja istarskom biseru Rovinju (N. LAZAREVIĆ)

Posebnu pozornost Guardian poklanja istarskom biseru Rovinju (N. LAZAREVIĆ)


Posebnu pozornost Guardian poklanja istarskom biseru Rovinju, opisujući njegove uske i ispolirane kamene uličice, brojne slastičarnice i mačke koje se pružaju kao sjenke na suncu, navodeći da je najbolji način za doživjeti ovaj grad, prići mu brodom

U britanskim dnevnim novinama "The Guardianu" izašao je nedavno članak koji hvali Istru kao novu Toskanu, punu prekrasnih otoka, zaljeva i slikovitih gradića. Pritom donosi nekoliko fotografija prekrasnog Rovinja, pulske Arene te traganja za tartufima.

- Istra je poluotok u obliku srca na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci puni tartufa, a obala blistava. Toskana Milenijalaca ima znatno niže cijene zbog čega privlači daleko mlađe turiste od talijanske destinacije, s kojom se često uspoređuje, navodi ovaj list napominjući odmah i odnedavno jeftinije letove za Pulu iz Velike Britanije.

Kamene rovinjske ulice

Hrana u Istri je, hvali nas Guardian, pod utjecajem obližnje Venecije, maslinici u unutrašnjosti daju nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo, okruženo ribarskim selima. Posebnu pozornost Guardian poklanja istarskom biseru Rovinju, opisujući njegove uske i ispolirane kamene uličice, brojne slastičarnice i mačke koje se pružaju kao sjenke na suncu, navodeći da je najbolji način za doživjeti ovaj grad, prići mu brodom.

        - Dani u Istri prolaze ovako - kupanje, sladoled, šuma, riba. Izlet na otok, tanjur domaće pašte, može li ovo biti savršena destinacija za odmor?, pita se novinarka ovog prestižnog britanskog list napominjući da strance najviše privlači raznolikost Istre. U jednom se danu tako može, navodi, tražiti tartufe s istreniranim psima, poslušati koncerte u nekadašnjoj gladijatorskoj areni te uživati na plaži ili u bazenu.

 

Posjetiti Brijune

Dio istarskog šarma je upravo mogućnost Istre da u jednom danu ponudi dva pa čak i tri različita izleta, navodi se, preporučujući posjetiteljima da, poput njih, jedan dan izdvoje da posjete Veliki Brijun s rimskom ostacima i skromnim safari parkom, a drugi dan posjete Crveni otok kod Rovinja. Naravno, spominju i pulsku Arenu u kojem su se nekada održavale gladijatorske igre, a danas održavaju "manje krvave zabave u formi jazz koncerata i filmskih festivala".

Od hrane engleska novinarka hvali maslinovo ulje, salame i sir, ali i tartufe preporučujući da se svakako treba okušati u traganju za tartufima s uvježbanim psima, kao što su to oni učinili u okolici Buzeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter