KAMPING PORTAL AVTOKAMPI.SI

Slovenci izabrali najbolje kampove u Istri: VALKANELU, NATURIST PARK KOVERSADU I POLIDOR

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Kamp Polidor kod Funtane otvoren je cijele godine

Kamp Polidor kod Funtane otvoren je cijele godine


Uz najbrojnije Nijemce, slovenski gosti svakako spadaju među najzaslužnije za više nego solidne rezultate koje je Hrvatska zabilježila u godini koja će se sigurno pamtiti kao jedna od najcrnjih za svjetski turizam. Većina Slovenaca nije se čak ni zbog pandemije odrekla ljetovanja na hrvatskoj obali, a mnogi od njih birali su naše kampove te u njima tijekom sezone ostvarili više od 2 milijuna noćenja. Kao i svakog ljeta gosti su tijekom sezone glasovali za najbolje kamping destinacije u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, a ovih dana slovenski kamping portal Avtokampi.si proglasio je one najbolje.

Kad je Istra u pitanju, ovogodišnji pobjednici su Maistrini kampovi Valkanela i Naturist park Koversada u Vrsaru, te mali obiteljski kamp Polidor koji se nalazi kraj Funtane.

Kamp Valkanela iz Vrsara dobio je najviše glasova među većim istarskim kampovima. Ocjenjujući ga, gosti su konstatirali kako se radi "o kampu u kojem najviše uživaju obitelji jer imaju dugu plažu i kompleks bazena". Prema glasovima kampera na drugom mjestu u ovoj kategoriji je kamp Lanterna Premium iz Poreča, a slijede Porto Sole iz Vrsara, Pineta u Fažani i kamp Mon Perin u Balama.

Među manjim kampovima drugu godinu zaredom prvo mjesto osvojio je kamp Polidor iz Funtane, koji je jedan od prvih kampova u Hrvatskoj koji je otvoren tijekom cijele godine. Slovenski portal piše kako su ljubaznost domaćina i urednost kampa razlog izvrsnih recenzija. Na drugom mjestu u toj kategoriji je novi kamp Lighthouse u Savudriji koji je također otvoren tijekom cijele godine, a na trećem je kamp Puntica iz Funtane. U top 5 među manjim kampovima u ovoj sezoni nalaze se i kamp Ulika u Rovinju te kamp Kranj u Premanturi.

Uz hrvatsku obalu postoji 14 FKK kampova s ponudom nudističkog kampiranja, a gosti koji vole odmor bez odjeće i u ugodnom prirodnom okruženju za najbolji naturistički kamp odabrali su kamp Koversada u Vrsaru u kojem je ove godine uz Limski kanal postavljeno lijepo uređeno naselje modernih mobilnih kućica. Slijedi kamp Ulika iz okolice Poreča, a u top 5 najboljih naturističkih kampova plasirao se i kamp Valalta u Rovinju.

Posljednjih godina mobilne kućice nadopunile su ponudu mnogih kampova. Gostima pružaju udobnost apartmana u prirodnom okruženju, ali budući da su opremljeni vlastitom kupaonicom i kuhinjom, izvrstan su izbor i za goste koji običavaju boraviti u hotelima. U ovoj kategoriji kombinirana je ponuda slovenskih i hrvatskih kampova te je prvo mjesto osvojio riječni kamp Bled, a među pet najboljih našao se i Aminess Maravea Resort u blizini Novigrada.

Avtokampi.si podsjeća da su hrvatski kampovi sezonu otvorili tek krajem svibnja te da zbog mjera koje je poduzela slovenska vlada i ograničenja prelaska graničnih prijelaza, slovenski gosti u njima nisu mogli kampirati od kraja kolovoza. Ipak, dodaju, u Hrvatskoj je zabilježeno 323.000 dolazaka slovenskih kampera koji su ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja, što je tridesetak posto manje nego lani. Većina slovenskih gostiju ljetovala je u Hrvatskoj u kampovima u Istri, gdje je ostvareno 38 posto ukupnog broja ostvarenih noćenja te na Kvarneru gdje je ostvareno 25 posto. Među slovenskim kamperima najomiljenija destinacija je Medulin u kojem je ostvareno 144 tisuća noćenja, a slijede ga kampovi na Malom Lošinju, Novalji na otoku Pagu, Vrsaru, Umagu, Pakoštanima i Funtani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini