IZBORI ZA VODSTVO PULSKOG HDZ-a

Slišković pobijedila Tomaić za dva glasa


Marija Slišković nova je predsjednica pulske podružnice Hrvatske demokratske zajednice. Ona je, sa 137 glasova, odnosno sa samo dva glasa više, pobijedila svoju protukandidatkinju Tatjanu Tomaić s kojom je ušla u drugi krug izbora.

Kako doznajemo od izbornog povjerenstva od 924 člana s pravom glasanja, na glasovanje je izašlo ukupno 277 članova, Slišković je dobila 137, Tomaić 135, dok je pet glasačkih listića nevažećih.

Podsjetimo, u prvom krugu izbora koji se održao protekle nedjelje, izašlo je bilo nešto više od petine glasača, a od 211 važećih listića najviše su glasova dobile Slišković (82) te Tomaić - 58 glasova. No, obzirom da je za pobjedu potrebno dobiti 50 posto plus jedan glas onih koji su izašli na izbore, pobjednika nije bilo i ove dvije kandidatkinje ušle su u drugi krug izbora. U prvom krugu natjecala su se čak četiri kandidata - Mirko Jurkić, Ivona Gudelj, Tatjana Tomaić i Marija Slišković.

Izbori su raspisani nakon što je u siječnju prošle godine predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg raspustio je dvije podružnice, ovu u Puli i onu u Žminju.

Marija Slišković, 48.-godišnjakinja je iz Širokog Brijega gdje se školovala i završila srednju građevinsku školu arhitektonskog smjera dok je zvanje inženjera građevine stekla u Zagrebu. U Puli živi već deset godina, a članstvo u podružnici aktivirala je prije dvije godine. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini