DANAS

PRVI KORAK PREMA KAMPU ISTRE 1961: Počelo uređenje nogometnog igrališta u Balama

| Autor: Marcello ROSANDA
Igralište u Balama (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Igralište u Balama (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što su prije dva mjeseca baljanski vijećnici dali suglasnost na predugovor o poslovnoj suradnji između Općine Bale i Nogometnog kluba Istra 1961, te načelnika ovlastili da taj predugovor potpiše, danas su krenuli prvi zemljani radovi na već postojećem nogometnom terenu u Balama.

Za početak je travnjak tretiran herbicidom zbog suzbijanja korova. Potom će se, ovisno o reakciji samog travnjaka, vidjeti koji su daljnji koraci za servisiranje terena. To znači da će, vrlo vjerojatno, već ovog ljeta određene kategorije istarskog prvoligaša svoje treninge preseliti iz Pule u Bale.

Podsjetimo, potpisivanjem predugovora utvrdilo se da između Bala i Istre 1961 postoji uzajamno utvrđena volja za suradnjom na projektu uređenja i izgradnje nogometnog sportskog kompleksa u zoni Forlanette u Balama.

Idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih bi dva bila s prirodnom travom, dok bi druga dva imala umjetni travnjak. Uz terene planirana je izgradnja i uređenje i ostalih bitnih sadržaja poput tribina, svlačionica, klupske prostorije, teretane, ambulante i ostalih sadržaja povezanih s razvojem kampa.

"Danas su započeli s uređenjem postojećeg igrališta kojim će se nogometaši Istre služiti do raspisivanja natječaja, što bi trebalo biti za nekakvih mjesec dana. Nakon toga, ako klub bude izabran kao najpovoljniji ponuđač, sklopit će se ugovor i ići u daljnje radnje", izjavio je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater