IT KAMPUS: 17. SVIBNJA JAVNA PREDAVANJA U REŽIJI INFOBIPA I MICROSOFTA

Prvi istarski .NET skup u Vodnjanu


Umjetna inteligencija, serverless programiranje, monolitski sustavi i mikroservisi neke su od tema prvog istarskog .NET skupa koji 17. svibnja u suradnji s Microsoftom priređuje Infobip na IT kampusu u Vodnjanu. Predavanja s početkom u 16 sati će problematizirati izazove i prakse .NET-a, široko rasprostranjene grupe Microsoftovih tehnologija koju koriste programeri diljem svijeta, a predstavlja i bitnu komponentu Infobipovog sustava koji mjesečno obrađuje više od šest milijardi poruka.

Predavat će Thomas Cvijanović i Dejan Franković iz Infobipa te Filip Glavota i Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska. Infobipovci će objasniti kako su monolitnu web aplikaciju transformirali u modularni portal na principu mikroservisa. Predavači iz Microsofta će predstaviti najnovija dostignuća u područjima umjetne inteligencije, strojnog učenja i serverlessa. Nakon izlaganja slijedi druženje uz pizzu i piće. Skup će otvoriti suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta valja se unaprijed registrirati putem linka https://www.meetup.com/NET-Meetup-Istra/events/250064769/, na kojem se može vidjeti i program. Informacije se može zatražiti i putem info@infobip.com.

Dejan Franković (Infobip) je stručnjak za arhitekturu softverskih rješenja, s više od sedam godina iskustva u arhitekturi i razvoju aplikacija. Predavač je iz područja nekoliko programskih jezika te jedan od glavnih organizatora zagrebačke znanstveno-fantastične konvencije Sferakon. U Infobipu vodi tim programera koji razvija interne alate za više od 1.200 zaposlenika. Thomas Cvijanović (Infobip) ima više od 20 godina iskustva u arhitekturi i razvoju softvera. Radio je na poslovnim rješenjima za neke od najvećih hrvatskih kompanija kao što su INA, HT, HAC i dr. U slobodno vrijeme voli proučavati novosti iz tehnologije i učiti nove programske jezike. Tomislav Tipurić (Microsoft) je poznavatelj ekosistema i poslovnih modela zasnovanih na Azureu, Officeu 365 i drugim cloud paradigmama.

U Microsoftu je posljednjih devet godina radio s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prethodno je razvijao web aplikacije. Radi kao strateški partner za tehnologiju te gostuje na vodećim poslovnim i IT konferencijama u regiji. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of