PREDSTAVLJENA EKIPA LOKALNOG RADIJA KOJI ĆE EMITIRATI PROGRAM 24 SATA DNEVNO

Program radija Medulin fm u eteru


Radio Medulin fm danas je u 10 sati, na frekvenciji od 95 Mhz, počeo emitirati program koji kreira ekipa od sedam urednika, voditelja i tehničara. Riječ je o novom lokalnom mediju u vlasništvu Općine Medulin, odnosno njene tvrtke Medulinska rivijera, koji će emitirati program 24 sata dnevno. Predsjednica Uprave Medulinske rivijere Maja Bizjak, ujedno i glavna urednica radija, na jučerašnjoj je konferenciji za novinare kazala da će se većinom emitirati glazba, a u kreiranje programa bit će uključeni slušatelji, gospodarstvenici, sportaši, umjetnici, udruge i relevantni stručnjaci.

- Vrednovat ćemo kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju i narječje našeg kraja, a ljeti ćemo nuditi turističke sadržaje. Tematske emisije bit će posvećene gospodarstvu, turizmu, kulturi, nacionalnim manjinama, zdravlju, modi i drugim područjima, kazala je Bizjak. Iako je riječ o lokalnom radiju koji prije svega pokriva lokalne teme, s obzirom na dostupnost nudit će i sadržaje s cijele Puljštine.

Članica Uprave Medulinske rivijere Dijana Kiršić Rosanda kazala je da će se znatno unaprijediti stupanj informiranosti mještana, a tvrtka će, dodala je, nastaviti i s manifestacijama radi poboljšanja turističke ponude u medulinskoj općini. Naime, osim medijima, Medulinska rivijera bavit će se i organizacijom različitih događanja, kao i najmom terena i dvorana, a cilj je da se Medulin fm, za koji je Općina u ovoj godini izdvojila pola milijuna kuna, financira upravo prihodima koje bude ostvario njen vlasnik. Osim radija, tvrtka je zadužena i za digitalnu produkciju, odnosno komunikaciju putem web portala, ali i za tiskano izdanje općinskog glasila.

U novinarsko-uredničkoj ekipi radija Medulin fm su Jelena Vitasović, koja dolazi iz Regional Expressa, potom Marko Percan, Nina Žufić, Nina Žgomba, Darko Privrat i Kristijan Siladić. Program je moguće pratiti na Facebooku i Instagramu. Redakcija je, suprotno očekivanjima, smještena u unajmljenom prostoru u podrumu Urbisove zgrade u Puli jer je lokacija bila uvjet za dobivanje koncesije. Međutim, medulinski načelnik Goran Buić za mjesec dana najavio je otvaranje ispostave na medulinskoj placi, u izlogu kod 3mc-a, odakle će se program emitirati uživo.

- U dogledno vrijeme ondje ćemo organizirati i svirke uživo. Želja nam je da Medulin fm bude dinamičan javni medij koji će voditi računa o očuvanju kulturne baštine. Važnu ulogu odigrat će i Javna ustanova Kamenjak, uz pomoć koje ćemo vršiti edukaciju o prirodnim vrednotama našeg kraja, rekao je Buić. Konačno je, veli, nakon 12 godina realizirana ideja o pokretanju radija koju su odlično prihvatili i mještani.

(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini