sjajna promocija

PREPORUKA AMERIČKOG MAGAZINA Rovinj je jedan od najboljih malih gradova u Europi!

  Rovinj se u tekstu opisuje kao gradić čija su pročelja oslikana svijetlim bojama i ulice iskrivljene, s baroknom crkvom na brežuljku. Sve to natisnulo se na malom poluotoku koji čini drevnu ribarsku luku Rovinja - perjanicu istarskog dijela hrvatske obale. U tekstu se spominju i upravo ulovljene srdele iz Jadranskog mora, poznati lokalni tartufi, vino iz autohtonog istarskog grožđa, kao i to da vrijedi posjetiti i obiteljsko imanje Stanciju Collis te kušati ukusnu malvaziju, maslinovo ulje i kozji sir

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Kada je prije dva mjeseca krenula intenzivna promocija našeg turizma na ključnim emitivnim tržištima Njemačke i Austrije, u jednom se tjednu na naslovnicama čak šest vodećih turističkih magazina u tim zemljama našla prepoznatljiva vizura istog istarskog grada - Rovinja. I to, naravno, ne slučajno, jer puno je mjesta u Istri koje turisti danas rado posjećuju i svako od njih ima neku svoju posebnost i šarm kojim ih privlači i očarava, no Rovinj je taj koji definitivno plijeni pažnju na prvi pogled i koji je već dugo vremena svojevrsno zaštitno lice istarskog turizma. Pokazalo se to i ovoga ljeta u kojem je, nakon puno neizvjesnosti i opreznog početka, upravo Rovinj bio lokomotiva koja je potegnula naprijed cjelokupni hrvatski turizam.

Ugledno društvo

Rovinj je i ovih dana pun gostiju i premda se polako bliži i kraj kolovoza, sezona se još uvijek ne da, a prema stanju rezervacija i najavama, živost će se na ulicama ovog grada protegnuti sve do kraja rujna. Zbog svega toga Rovinj se već dugo vremena nalazi u fokusu i preporukama specijaliziranih turističkih novinara, a jedno od takvih objavljeno je ovih dana u jednom od najpopularnijih američkih turističkih magazina Travel+Leisure. Naime taj je magazin šampiona istarskog turizma uvrstio na popis 17 najboljih malih gradova u Europi koje svojim čitateljima preporučuje da posjete.

U članku, koji potpisuje novinarka Anne Olivia Bauso, ističe se da šarmantne europske gradiće krase nevjerojatni krajolici, ukusna hrana i još mnogo toga. Dodaje i to da za svaki Pariz, Rim i London postoji stotinu malih europskih gradova koji osvajaju duh njihove nacije; od majušnog islandskog predgrađa okruženog nevjerojatnim krajolicima do drevnog primorskog naselja na Crnom moru. Savjetuje čitateljima da 17 mjesta u Europi dodaju na svoju listu željenih putovanja. Rovinj se u tekstu opisuje kao gradić čija su pročelja oslikana svijetlim bojama i ulice iskrivljene, s baroknom crkvom na brežuljku. Sve to natisnulo se na malom poluotoku koji čini drevnu ribarsku luku Rovinja - perjanicu istarskog dijela hrvatske obale.

U tekstu se spominju i upravo ulovljene srdele iz Jadranskog mora, poznati lokalni tartufi, vino iz autohtonog istarskog grožđa, kao i to da vrijedi posjetiti i obiteljsko imanje Stanciju Collis, te kušati ukusnu malvaziju, maslinovo ulje i kozji sir. Opis završava prijedlogom za posjet Nacionalnom parku koji se prostire po otočju Brijuni i predstavlja izvrsnu ideju za jednodnevni izlet brodićem iz obližnje Fažane.

- Svakako je ugodno biti u ovako uglednom društvu i ovo je za nas još jedno vrijedno priznanje jer pokazuje da smo prepoznati kao destinacija koja uz jedinstvene vizure i šarm, koji pruža naša starogradska jezgra, gostima nudi i sve ostalo nužno da bi se stvorila atmosfera nezaboravnog godišnjeg odmora. Bez lažne skromnosti, mi smo svjesni svih svojih prednosti te ih namjeravamo nastaviti razvijati i promovirati kako bi i narednih godina Rovinj u turizmu predstavljao ono što predstavlja i danas, kaže direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Milijuni čitatelja

Da se Rovinj našao u društvu kojem i pripada, smatra i direktor regionalne Turističke zajednice Denis Ivošević.

- Rovinj je definitivno prepoznat kao jedan od najdinamičnijih gradova u smislu razvoja koji se dogodio u relativno kratkom vremenu. Taj razvoj doveo je do totalnog repozicioniranja Rovinja na jednu višu kvalitativnu razinu, što je u kombinaciji sa šarmom nekadašnjeg ribarskog gradića, naslijeđem, tradicijom i gastronomijom bio čvrsti temelj da se Rovinj nađe i na ovoj listi preporuka za putovanja čitateljima ovog časopisa", ističe Ivošević.

Travel+Leisure je specijalizirani časopis za putovanja koji u New Yorku izdaje medijska kuća Meredith i koji prema procjeni izdavača jednom mjesečno stiže u ruke 4,8 milijuna čitatelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini