KAD SAVEZNIK POSTANE KONKURENT

Predsjednički kandidat u subotu nastupa u Svetom Petru u Šumi: MIROSLAV ŠKORO NEĆE NA OLUJU, ALI HOĆE U ISTRU

| Autor: Borka PETROVIĆ

Škoru smo pokušali dogovoriti i ranijih godina, no to nismo uspijevali jer je pjevač u tim terminima bio zauzet, kazao nam je Bratulić, dodajući da se sada, eto, koncert poklopio s kandidaturom, no njegov nastup nama veze niti s HDZ-om, niti s predsjedničkim izborima

Popularni pjevač Miroslav Škoro nastupit će u subotu na Petrovi - tradicionalnoj pučkoj fešti Općine sv. Petar u Šumi. Ništa tu ne bi bilo čudno da Škoro nije nedavno objavio svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske, a da ova općina nije bastion HDZ-a u Istri i jedina je u ovoj županiji u kojoj trenutačno vladajuća hrvatska stranka ima vlast. Ova, površinom najmanja istarska općina, vrlo je specifična - to je općina u kojoj HDZ uvijek pobjeđuje, a na njezinu čelu je dugogodišnji načelnik Mario Bratulić koji je poznat i kao "doktor od kobasica".

Gostujući nedavno na Radio Istri načelnik Bratulić razgovarao je o ovogodišnjem programu Dana općine i pučke fešte Petrove te projektima u općini s ciljem da, kazao je, Sv. Petar u Šumi za tri godine bude najbolje mjesto za život u Hrvatskoj. Na kraju je pozvao sve na, kako je naveo, "najveći istarski koncert našega dragog prijatelja Miroslava Škore". Inače, subotnji koncert na trgu, započinje u 22 sata i besplatan je.

U telefonskom razgovoru, upitan da prokomentira nastup predsjedničkog kandidata i konkurenta vjerojatnoj kandidatkinji HDZ-a i aktualnoj predsjednici, Kolindi Grabar Kitarović, na terenu HDZ-a, Bratulić je kazao kako je dogovor za Škorin nastup krenuo još u veljači, početkom ožujka je utanačen, a u travnju potpisan ugovor za nastup.

- Dakle, sve se odvijalo puno prije nego li se znalo da će Škoro objaviti svoju kandidaturu, pojasnio nam je Bratulić.

Naveo nam je da Općina svake godine dogovara koncert neke poznate grupe ili pjevača, pa su tako u Sv. Petru u Šumi zadnjih godina nastupali Opća opasnost, Dražen Zečić...

- Škoru smo pokušali dogovoriti i ranijih godina, no to nismo uspijevali jer je pjevač u tim terminima bio zauzet, kazao nam je Bratulić, dodajući da se sada, eto, koncert poklopio s kandidaturom, no njegov nastup nama veze niti s HDZ-om, niti s predsjedničkim izborima te, unatoč njima, svi moramo živjeti dalje.

Zaključio je da nema govora o otkazivanju koncerta, kao što je to, primjerice, sam Škoro učinio za nastup u Kninu. Naime, nakon što je u nedjelju na Facebooku i službeno potvrdio da će se kandidirati na nadolazećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, pjevač je idućeg dana, preko svog menadžera Miljenka Ćurića, obavijestio kninske gradske vlasti da 5. kolovoza na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti neće nastupati jer ne želi da se taj praznik povezuje s predstojećim izborima. Otkazivanje puno ranije dogovorenog nastupa iznenadilo je kninskog gradonačelnika Marka Jelića jer je Škorin koncert dogovoren još prošle godine, te je upravo on trebao biti glavna glazbena zvijezda proslave Oluje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of