LAGUR

POTICANJE POTROŠNJE RIBE U ŠKOLAMA: Opremljene školske kuhinje za spravljanje ribljih jela

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Mediteranska prehrana (Snimila Tea Tidić)

Mediteranska prehrana (Snimila Tea Tidić)


Na natječaju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) "Istarski švoj" za provedbu mjere "Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno-obrazovnim ustanovama" Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin odobrena su sredstva u iznosu od 347 tisuća kuna za opremanje školskih kuhinja u Pazin i Tinjanu.

Nakon provedenog javnog postupka za nabavu opreme za školske kuhinje, oprema je isporučena, ugrađena i stavljena u funkciju.

U Matičnoj školi Pazin nabavljeni su: zamrzavajući ormar za pohranu namirnica, rashladni ormar s ventiliranim hlađenjem, viseći ormarić sa zatvorenim kliznim vratima, puna konzolna polica, pultna električna vaga, ormar za suđe, mobilni element s ugrađenim koritom toplovodne kupke, parnokonvekcijske peći sa setom za instalaciju i postoljem, te inoks posuđe.

U Područnoj školi Tinjan nabavljen je: rashladni ormar s ventiliranim hlađenjem, ormar za zamrzavanje s ventiliranim hlađenjem, električna nagibna pečenjara i automatski podizač posude, plinski štednjak sa šest plamenika, parnokonvekcijska peć sa setom za instalaciju i postoljem te inoks posuđe. Oprema se koristi u školama za skladištenje namirnica, termičku obradu i posluživanje hrane.

Projektom je planirano i održavanje edukativnih prezentacija za roditelje o dobrobiti konzumacije ribe kao podsjetnik o važnosti raznovrsne prehrane i dobrobiti konzumiranja ribe i morskih namirnica u svakodnevnoj ishrani. U tijeku je realizacija radionica za učenike Matične škole Pazin i Područne škole Tinjan o ribarstvu, ribarskim proizvodima i akvakulturi kako bi učenike i roditelje potakli na razmišljanje i na razumijevanje važnosti konzumacije ribe u svakodnevnoj prehrani.

Cilj projekta je povećati potrošnju ribe u školama te kroz edukativne aktivnosti povećati svijest učenika i roditelja o dobrobiti konzumacije ribe za razvoj i zdravlje djece. Istim natječajem LAGUR je odobrio slične projekte u Dječjem vrtiću "Radost" Poreč, Dječjem vrtiću "Paperino" Poreč, Dječjem vrtiću "Olga Ban" Pazin i Dječjem vrtiću "Tići" Vrsar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini