OBILJEŽAVANJE

PIĆANCI DANAS SLAVE SVOJ DAN, A LABINJANI SUTRA: Svečane sjednice Vijeća i dodjela priznanja

| Autor: Branko BIOČIĆ
Picxxan panorama

Picxxan panorama


U povodu dan općine Pićan večeras će se s početkom u 18 sati u Pićnu, na trgu ispred općinske zgrade, održati svečana sjednica općinskog vijeća Pićna.

Tim povodom dodijelit će se i prigodne općinske nagrade i zahvale zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su u proteklom razdoblju pridonijeli razvoju i afirmacije te male općine.

Dan kasnije, u utorak slavi i Grad Labin.

U 10 sati u maloj dvorani SC Franko Mileta održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća ali ovoga puta kako je riječ o izbornoj godini bez dodjele gradskih nagrada i diploma.

Jutros su u Parku hrvatskih branitelja proglašeni su vlasnici najljepših okućnica i balkona u ovoj godini. Ovu akciju tradicionalno organiziraju Grad Labin, Komunalno poduzeće 1.maj i TZ grada Labina.

U čast Dana grada Labina u subotu je na Rabačkoj rivi koncert održao Gradski orkestar a u petak je u Gradskog galeriji održan tradicionalni Labinski uzlet likovnosti na kojem se sa 29 radova predstavilo 20 autora.

Na temu M. Vlačića Ilirika za najbolje radove nagrađeni su oni Karla Paliska i to otkupnom nagradom od sedam tisuća kuna dok je mlada 25. godišnja Marina Rajšić iz Potpićna nagrađena organizacijom samostalne izložbe iduće godine.

Također je sinoć svečano zatvoren 43. Mediteranski kiparski simpozij na kojemu su od 24.srpnja do 14. kolovoza stvarali Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinščak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini