EKSKLUZIVNA TURISTIČKA ZONA U ROVINJU

Novi kompleks Monte Mulini svojom će ekskluzivnošću privući klijentelu kojoj cijena ne igra bitnu ulogu


U nastojanju da se postignu najviši standardi poslovanja u ovoj grani turizma, u Rovinju će biti ponuđena usluga na razini koja je do sada nedostajala u nautičkome sektoru te će se time privući i nove kategorije gostiju.

Dovršetak izgradnje Grand Park Hotela kojim će Adris grupa zaokružiti svoju vrhunsku hotelsku ponudu u Rovinju, očekuje se do kraja godine, ali prije toga, još za trajanja ovoljetne sezone, trebali bi biti otvoreni šetnica te potpuno rekonstruirana ACI marina podno hotela. Najveće turističko gradilište ove godine u Istri, koje su prošle godine otvorili hotelijerski i nautički lideri Maistra i ACI, dominira čitavom rovinjskom lukom u koju kao da je uplovio golemi kruzer.

Kaskadno zdanje budućeg hotela stiglo je do svih svojih šest etaža, ukopano visoko u brdo ponad mora vidi se sa svake točke u starom gradu, s mora i kopna. Turistička sezona zaustavila je bučne vanjske radove pa su se građevinari posvetili unutarnjem opremanju hotela koji će nositi oznaku 5*. Najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu, vrednija od 600 milijuna kuna, prema tvrdnjama iz Adrisa, drži se planiranih rokova. Građevinski radovi traju od listopada prošle godine.

Luksuzno hotelsko zdanje koje niče na mjestu negdašnjeg hotela Park najveće je Adrisovo pojedinačno ulaganje u turistički dio njihova poslovanja, okupljen u Maistri. Adris je do sada u turistički dio svog posla uložio četiri milijarde kuna, a u sljedeće tri godine planira još gotovo dvije milijarde investicija. Cilj im je, vele, imati više od 90 posto smještajnih kapaciteta na razini četiri i pet zvjezdica, čime žele privući goste više platežne moći. Ovim projektom zaokružit će uređenje ekskluzivne hotelske zone Monte Mulini s hotelima Monte Mulini, Lone i Eden te šetnicom Mulini Beach, dostupnom svim gostima i građanima Rovinja.

Kada se otvori Grand Park Hotel, zaposlit će stotinjak ljudi. Investitor kaže da je na gradilištu sada prosječno između 340 i 400 radnika, a kako se uređenje hotela bude primicalo kraju, bit će ih još više. Krajem veljače dovršena je armiranobetonska konstrukcija svih šest razina budućeg hotela, potom i čelična konstrukcija krova, a sada traju obrtnički radovi. Građevinari upravo postavljaju instalacije i aluminijsku bravariju. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter