PRIZNANJE

NAJMLAĐI GRAD U ISTRI: Poreč je jedan od samo tri gradova u Hrvatskoj kojima je ove godine dodijeljen certifikat "Grad za mlade"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Grad Poreč)

Ilustracija (Grad Poreč)


Poreč je od ovog je tjedna vlasnik Certifikata „Grad za mlade“. Povjerenstvo Udruge gradova donijelo je prošlog tjedna konačnu odluku o dodjeli Certifikata, na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine. Sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije te su u konačnici tri grada – Poreč, Križevci i Pregrada, zadovoljila sve potrebne kriterije, izvijestila je Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Dodjelu cetifikata prokomentirao je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

- Poreč je po prosjeku godina stanovništva najmlađi grad u Istri i jedan od gradova s najviše zaposlenih ispod 30 godina, tako da je dobivanje Certifikata „Grad za mlade“ za nas potvrda kontinuiranog rada za mlade i s mladima. Došla je u pravom trenutku jer smo upravo pred početkom javne rasprave o Lokalnom programu za mlade 2022.-2026., kao i otvaranju Kluba za mlade. Istovremeno, on nas i obvezuje da stalno, kroz suradnju s mladima, osmišljavamo nove projekte i programe koji će mladima u našem gradu dodatno olakšali svakodnevni život kroz sva tematska područja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater