Promotivni film TZ-a Središnja Istra i Levela 52

VIDEO / MAGIČNE VIZURE OD PAZINA DO TINJANA: "Central Istria - Dare To Explore" najbolji turistički film u regiji

Na Zagreb Tourfilm Festivalu, koji je član međunarodne mreže festivala turističkog filma CIFFT, proglašen je najboljim u domaćoj konkurenciji u kategoriji turističkog filma u regiji te trećim najboljim u međunarodnoj konkurenciji. Treće mjesto film je prije tjedan dana osvojio i na međunarodnom festivalu turističkog filma Tourfilm Riga u Latviji

| Autor: Glas Istre
Turistički film o središnjoj Istri dosad je osvojio osam međunarodnih nagrada

Turistički film o središnjoj Istri dosad je osvojio osam međunarodnih nagrada


"Central Istria - Dare to Explore", promotivni film Turističke zajednice Središnja Istra u produkciji Levela 52, u petak je na online ceremoniji renomiranog Zagreb Tourfilm Festivala, koji je član međunarodne mreže festivala turističkog filma CIFFT, proglašen najboljim u domaćoj konkurenciji u kategoriji turističkog filma u regiji te trećim najboljim u međunarodnoj konkurenciji.

Treće mjesto film je prije tjedan dana osvojio i na međunarodnom festivalu turističkog filma Tourfilm Riga u Latviji.

Dosad je ovjenčan s čak šest međunarodnih nagrada: srebro na The Golden City Gate ITB u Berlinu, prvo mjesto na Travel Film International Film Festivalu u Rusiji, a World Media Festival u Hamburgu nagradio je film zlatom u kategoriji Tourism and Travel Media za najbolji destinacijski film te posebnom nagradom žirija za najbolju glazbu. Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards, ove godine u 42. izdanju, osvojio je prvo mjesto u kategoriji promotivnog turističkog filma.

- Sve ove nagrade pravi su vjetar u leđa, ističe koautor filma i direktor Levela 52 Sanel Isanović. "Dugo smo i naporno radili da bismo postigli ovu razinu kvalitete u produkciji, ali ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo naših klijenata", nastavlja Isanović, uz zahvalu TZ-u Središnja Istra i direktorici Sanji Kantaruti na ukazanom povjerenju.

Koautor, redatelj, DOP, montažer i kolorist filma Goran Načinović istače da inspiracije za film nije nedostajalo.

- Središnja Istra je za mene čarobna i upravo zato je bilo nekako prirodno spojiti vile, čarobnjake i ostale likove iz svijeta mašte s prekrasnim lokacijama i atributima koje ističu ovu destinaciju, kaže Načinović.

Na filmu je sudjelovao i velik broj lokalnih statista. Za "Dare to Explore" rađeni su i posebni kostimi za koje je bila zadužena Kristina Nefat, a producentica filma je Bianca Dagostin. Poseban dojam filmu daje originalna glazba Sanela Isanovića i tekst naracije koji potpisuje Ana Tavić.

Film gledatelja očarava vizurama središnje Istre: Pazina, Lupoglava, Cerovlja, Karojbe, Sv. Petra u Šumi, Sv. Lovreča, Tinjana, Gračišća i Pićana. Netaknuta priroda, povijesna baština uz malo mašte isprepliću se u epsku priču koja mami gledatelje da dođu i istraže ovaj turistički dragulj Hrvatske

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater