Nekadašnji rudarski grad

LABIN ŠALJE HUMANITARNU POMOĆ ZA UKRAJINU. Pomoć odlazi u prijateljski poljski grad Rybnik

| Autor: Branko Biočić
Panorama Labin  (Snimio Neven Lazarević)

Panorama Labin (Snimio Neven Lazarević)


Grad Labin ovih dana šalje u prijateljski poljski grad Rybnik humanitarnu pomoć koja je namijenjena pomoći osobama izbjeglim od ratnih strahota u Ukrajini.

Nekadašnji rudarski grad Rybnik prijateljski je grad Labina i svakoga dana prima veliki broj izbjeglih osoba. S obzirom da je Rybnik povezan i s mnogim drugim gradovima, uputili su pisanu molbu za uključivanje u humanitarnu akciju s jasnim potrebama u ovim trenucima.

- Rybnik je povezan s mnogo gradova u Europi, između ostalog i s ukrajinskim gradom Ivano-Frankovsk koji su za pomoć zamolili naše poljske kolege, a oni su apel uputili svojim prijateljskim gradovima diljem Europe.

Na ovaj način indirektno smo uključeni u jednu zasebnu humanitarnu akciju za Ukrajinu. Sukladno zahtjevima, spremamo tražene potrepštine, od mobilnih kreveta, deka, vreća za spavanje i svega što je u ovom trenutku traženo i istaknuto kao najhitnije, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić te napomenuo kako se na području Labina po trenutnim saznanjima nalazi nekoliko ukrajinskih obitelji koje su većinom smještene kod poznanika i prijatelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater