NOVI PROJEKT

KONFERENCIJA ZA NOVINARE ODRŽANA NA ŽELJEZNIČKOJ STANICI: Umjesto cestom, biciklisti od Kanfanara do Rovinja mogu ići prugom

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Na konferenciji za novinare održanoj na željezničkoj stanici u Kanfanaru, jučer su predstavnice IDA-e (Istarske razvojne agencije) u suradnji s partnerima predstavili projekt ICARUS, koji se od početka godine provodi i financira u sklopu programa prekogranične suradnje Italija- Hrvatska.

- Opći cilj projekta ICARUS ukupne vrijednosti veće od 16 milijuna kuna je poboljšanje kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga. Naglasak je na korištenju oblika prijevoza kojima se utječe na smanjenje zagađenja okoliša i jačanja održive mobilnosti, ali i IT rješenjima kojima se promoviraju rute, rekla je Claudia Pučić, stručna suradnica IDA-e, objasnivši da kanfanarska željeznička stanica nije bila slučajan odabir za pressicu.

- IDA će u sklopu projekta prenamjeniti staru željezničku prugu Rovinj-Kanfanar u biciklističku stazu dugu 21 kilometar, rekla je Pučić, pojasnivši kako će se u suradnji sa HŽ putničkim prijevozom nastojati iskoristiti vagoni redovnih željezničkih linija za prijevoz bicikala.

- Kombinacija željezničkog i biciklističkog prijevoza ima za cilj omogućiti dodanu vrijednost u pogledu povezivanja unutrašnjosti Istre s obalom, čemu doprinosi i prenamjena željezničke pruge Kanfanar-Rovinj, što osim sigurnosti i preusmjeravanja cestovnih biciklista na biciklističku stazu potiče i stvaranje novih navika putnika, odnosno tendenciju smanjenja automobilskog prometa, zaključila je Claudia Pučić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini