SAZNAJEMO

"DOBROSUSJEDSKI" ODNOSI: Nakon što su 23 čelnika slovenskih pograničnih općina zatražila vojsku na granici, pismo su poslala i 23 čelnika hrvatskih gradova i općina. Inicijativa je krenula iz Buzeta

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Nakon što je dio načelnika slovenskih pograničnih općina, njih 23, uputio dopis slovenskom Ministarstvu obrane u kojem od Vlade Republike Slovenije zahtijevaju postavljanje vojske na južnu slovensku granicu, kako bi spriječili moguće daljnje širenje epidemije COVIDA-19 i ilegalne migracije, sada je reagirao isti toliki broj njihovih hrvatskih kolega protiveći se vojsci na granici.

Inicijativa hrvatskih grado/načelnika - protiv vojske na granici, krenula je iz Buzeta, a pokrenuo ju je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić. Pismo s potpisima 23 čelnika hrvatskih općina i gradova koji graniče sa Slovenijom jučer je poslano predsjedniku slovenske Vlade Janezu Janši i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. Dostavljeno je i na znanje predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru kao i hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Doista, krajnje je vrijeme da Ljubljana i Zagreb riješe ova granična previranja ne samo u kontekstu mogućeg slanja slovenske vojske na granicu, već i daljnjeg ograđivanja granične crte s kojim Slovenija očito ne posustaje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini